Ludieke actie tegen beleid van Woonanker Waas

TEMSE – Op zondag 5 december organiseren enkele huurders van sociale bouwmaatschappij Woonanker Waas een Sinterklaasactie aan de zetel van Woonanker aan Mariadal. De bewoners willen op ludieke wijze het beleid van de maatschappij aanklagen.

“Ook sociale huurders hebben rechten”, klinkt het bij de organisatie. “We zullen er symbolisch ons schoentje zetten, met daarin brieven gericht aan het beleid van Woonanker Waas. Een wortel of raap mag er ook in. Doel van deze actie: op ludieke wijze aan Woonanker laten weten, wat de klachten en de wensen zijn. Er zal een lijst met de algemene klachten en eisen worden opgemaakt, die bij Woonanker zal gebust worden, en eveneens als open brief aan de pers zal bezorgd worden.”

“Heel wat huurders kunnen die dag niet aanwezig zijn, omdat ze geen vervoer hebben. Deze huurders kunnen wel hun schoentje met hun brief meegeven aan huurders die wel aanwezig zullen zijn. Iedereen heeft wel ergens een oude schoen of pantoffel liggen die daarvoor kan dienen. Wie foto’s heeft van de onmenselijke woonomstandigheden, gelieve deze af te drukken, en mee in het schoentje te stoppen.”

“Ook sympathisanten, familie of vrienden zijn welkom om op zondag 5 december, deel te nemen aan deze actie. We willen Woonanker laten zien dat dit beleid moet stoppen. Ook sociale huurders hebben rechten, een goed beleid is niet gebouwd op machtsmisbruik”, besluit de organisatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *