Iedereen welkom op picknick van buurtcomité Den Esch

TEMSE – Buurtcomité Den Esch op de site De Zaat organiseert op zaterdag 21 september een picknick.

Buurtcomité Den Esch groepeert de buurtbewoners die dicht bij de vijver Den Esch wonen. Op 21 september van 11.30 tot 17.00 uur organiseren zij een picknick op het grasveld aan de Tekenaarslaan.

Iedereen uit groot-Temse is welkom en de toegang is vrij. Er zijn diverse activiteiten. Zo is er een spel voor kinderen ‘Speuren in het Groen’. Daarnaast is er Kubb, slackline, yoga en een optreden van enkele leden van Harmonie Sint-Cecilia uit Tielrode en Harmonie Orkest Temse.

“Het groene grasveld van den Esch ontvangt iedereen met open armen, net zoals vorig jaar”, vertelt Marleen Dilissen. “Breng je picknick mee of koop ter plaatse een broodje. Ook onze bar is open. We presenteren enkele zeer fijne optredens. Dit jaar kan je leren aquarel-schilderen, het wandelpad wordt uitgedost met gedichten, er is een kinderactiviteit en voor de koorddansers onder ons hangt er een slackline. Een hoop redenen om op 21 september af te zakken naar den Esch.”

Programma:
13u30: KH Sint-Cecilia Tielrode & Harmonie orkest Temse
Zin in frisse, hedendaagse, meeslepende muziek, gebracht door een enthousiaste bende muzikanten onder leiding van een toffe dirigent die weet hoe hij sfeer kan brengen bij het publiek? KH. Sint Cecilia Tielrode en Harmonie Orkest Temse brengen, onder de professionele leiding van dirigent Frans Lauwers, muziek waar iedereen vrolijk van wordt.

14u30 : Start Aquerel-leren
(inschrijven bij elke.gyselinck@skynet.be – beperkte plaatsen)

14u30 : Taji-initiatie door Els Muys
Beweging voor jong en oud met een Taiji Qigong initiatie gegeven door Els Muys van de Lotusbloem uit Bornem. Taiji en Qigong zijn bewegingsvormen die veel in de parken van China beoefend worden. Deze langzame, mooie en sierlijke bewegingen bevorderen de ontspanning, het evenwicht en de gezondheid. meer info : http://www.delotusbloem.be/

15u: Yoga initiatie door Jessica De Moor
Jessica leert 3 soorten yoga aan in haar lessen. Yin Yoga, is een rustige vorm van yoga waar de focus ligt op het bindweefsel, de gewrichten en de dieperliggende spieren. Hatha yoga is een opeenvolging van staande, zittende tot liggende houdingen. Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga waar de houdingen worden uitgevoerd op tempo van de ademhaling waardoor men in een soort “flow” terecht komt. meer info: https://theyogateachercrisis.net/

16u00: KLAAS & D!O’s
Singer-Songwriter KLAⱯS Blommaert speelt samen met Toetsenist SergiO Roels en Contrabassist GinO Pauwels akoestisch eigen werk doorspekt met enkele catchy covers. Je kon ze reeds aanschouwen tijdens de Beiaardconcerten en op Temse in de Wolken. Nu te bewonderen in Park den Esch !

En verder:
– Gedichtenpad rond den Esch
– Kinderanimatie ‘Speuren in het groen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *