Succesvolle avondwandeling van de Hollebeekschool

TEMSE – Naar goede gewoonte gingen eind januari de dappere Hollebeekse stappers met hun zaklamp de donkere nacht in tijdens de jaarlijkse avondwandeling, georganiseerd door de ouderraad van de Hollebeekschool.

“Dit jaar vertrokken we vanuit onze buurgemeente Steendorp, waar de nieuwe zaal De Mosterdpot ons vertrekpunt was”, aldus Joeri Lyssens.

“Vanuit De Mosterdpot konden de wandelaars dit jaar opnieuw vertrekken voor 2 verschillende tochten. De buggyvriendelijke kleutertocht van 4 km werd wegens het succes van de voorbije jaren opnieuw georganiseerd. De kinderen met iets sterkere benen konden dan weer samen met hun ouders en vriendjes kiezen voor een iets langere wandeltocht van 7 km.”

De deelnemers die hun fluorescerende kledij thuis vergeten waren, konden zich snel nog iets reflecterend aanschaffen aan het standje van de werkgroep verkeer. Daarna konden alle deelnemers veilig de nachtelijke wandeling aanvatten.

“Iedereen, groot en klein, was blij om na een 2-tal kilometer aan te komen bij de soeppost waar men zich kon opwarmen aan een lekkere beker tomatensoep”, klinkt het.
“De wandelaars van de 7km volgden daarna de wegbeschrijving die hen rond het fort van Steendorp leidde over glibberige paadjes, maar gelukkig konden ze daarna terug op krachten komen aan het jeneverkraam, waar voor de kleinsten chocomelk te verkrijgen was.”

“Na de versnaperingen aan de soep- of jeneverpost trokken de wandelaars door de nacht en gelukkig waren er daarbij slechts een klein beetje regendruppels te trotseren. Aan het einde van de tocht passeerden beide tochten nog voorbij de “schrikpost” waarop de “voeldozen” en enkele spookachtige dingen voor ludieke schrikmomenten zorgden.”

“Terug in de zaal lagen lekkere worstenbroodjes te wachten op de hongerige wandelaars. Zij konden ook nog nagenieten van een drankje in de warme zaal. Voor de kinderen was er een filmhoekje en knutselhoekje voorzien waar zij zich nog amuseerden met hun klasgenootjes.”

“Het was in ieder geval alweer een geslaagde editie van de avondwandeling. We kijken alvast uit naar de editie van volgend jaar”, besluit Joeri Lyssens.

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *