Gemeente realiseert voetgangersbrug van nieuw aan te leggen parking naar Vita Scheldebad

TEMSE – Een voetgangersbrug zal de nog aan te leggen parking van het VITA Scheldebad verbinden met de toegangsweg langs de Rik De Rycklaan. Zo moeten voetgangers niet twee keer de straat oversteken. Voor fietsers wordt een nieuwe oversteekplaats aangelegd.

“We gaan na de aanleg van de parking de situatie in de Kasteelstraat herbekijken”
Lieve Truyman, schepen van Mobiliteit

Het VITA Scheldebad is ondertussen vijf maand open, maar een parking is er voorlopig niet. Het dossier is ondertussen wel vergevorderd en een ontwerp wordt op 12 februari voorgesteld op de commissie Verkeer en Openbare Werken. Grootste nieuwigheid zijn de plannen voor een voetgangersbrug over de Kasteelstraat. Die komt naast de huidige autobrug en verbindt de nog aan te leggen parking met de oude toegangspoort. “De brug moet gebouwd worden volgens dezelfde stijl als het zwembad, in het wit”, verklapt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA).

Fietsoversteek
“Voor fietsers zullen we de nodige aanpassingen doen om ook hen vlot door die toegangspoort te krijgen, onder meer door de hoge boordstenen aan te passen en een fietsoversteek te realiseren.”

Wanneer de parking er precies komt is nog niet zeker, maar het dossier is ondertussen wel al vergevorderd.

“Nadat de plannen zijn toegelicht op de commissie, kunnen we overgaan tot de aanbesteding en de vergunning. De bedoeling is om een groene, waterdoorlatende parking aan te leggen langs de Rik De Rycklaan met plaats voor vijfenzeventig voertuigen. Er zullen ruimere parkeerplaatsen zijn voor andersvaliden en gezinswagens, en er worden ook plaatsen voorbehouden voor elektrische wagens.”

Om de huidige parkeerdruk rond het zwembad op te vangen werd vlak voor de opening eenrichtingsverkeer ingevoerd in een gedeelte van de Kasteelstraat. Daar kunnen auto’s voorlopig langs beide kanten van de weg parkeren. “We gaan na de aanleg van de parking de situatie in de Kasteelstraat herbekijken en nagaan of het eenrichtingsverkeer met parkeren langs beide straatkanten opgeheven kan worden”, zegt schepen Truyman.

Op de gemeenteraad drong Pascal De Dycker (TESAMEN) ook aan op een evaluatie van de bezoekerscijfers nu het zwembad bijna een half jaar open is. “Ik ijver ook voor de invoering van de sleutelpas bij zwembadbezoekers en een meer duurzame oplossing voor de plastic toegangsbandjes voor wie slechts één keer komt zwemmen”, besluit De Dycker. (Bron + foto: HN/GVA – Mattias Goossens)

De voetgangersbrug komt naast de huidige brug van de Rik De Rycklaan te liggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *