Temse proefproject voor asbestverwijdering

TEMSE – Het gemeentebestuur start met een proefproject voor de verwijdering van asbesthoudende dakbedekking en leidingisolatie, in samenwerking met de provincie.
Groepsaankoop voor asbestverwijdering i.s.m. de provincie

“Burgers kunnen inschrijven voor een kleinschalige groepsaankoop om zich op een prijsvriendelijke en kwaliteitsvolle manier te ontdoen van asbestproducten”, aldus schepen van Leefmilieu Hugo Maes (CD&V). “Het project loopt de komende drie jaar.”

“Momenteel is er in onze gemeente reeds een asbestproject in samenwerking met OVAM en gestuurd door afvalintercommunale MIWA. Onze inwoners kunnen naast de mogelijkheid om asbest naar het recyclagepark te brengen ook asbestcementen golfplaten laten ophalen aan huis. Men dient hiervoor een asbestzak aan te kopen op het recyclagepark tegen het tarief van 30 euro. Men maakt vervolgens een afspraak via het gratis nummer van MIWA 0800 98 003 om de asbestzak aan huis te laten ophalen. Met het nieuwe proefproject van de groepsaankoop krijgen inwoners een extra kans om op een prijsvriendelijke manier asbesthoudende materialen te laten verwijderen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *