Sinterklaas licht kritisch over fietsdossiers

TEMSE – Zoals elk jaar rond deze tijd schakelde Fietsersbond Temse de Goed Heilig man in om bepaalde heikele fietsdossiers in de gemeente aan te kaarten bij de schepen van Mobiliteit.
“Voor bepaalde concrete dossiers zullen we samenwerken met de Fietsersbond en de bevolking”
Schepen Lieve Truyman

“Vorig jaar vroegen we een snelheidsbeperking tot 30km/u in de winkelstraten van Temse”, schetst Jozef Van Breuseghem, secretaris van Fietsersbond Temse. “We zijn daar nog niet helemaal, maar er is toch al een grotere zone 30 gekomen in het centrum. Die zone 30 zouden we graag nog wat willen uitbreiden tot in de Kasteelstraat naar het zwembad. Verder vroegen we nog enkele aanpassingen aan de verkeerstoestand door de nieuwe enkelrichtingen in de omgeving van de Wilfordkaai.”

De Sint was licht kritisch over die bepaalde projecten tegenover schepen Lieve Truyman (N-VA) en hoopt dat die dossiers de komende maanden in een stroomversnelling komen.

“Anders sta ik hier volgend jaar weer, en dan zou het wel eens kunnen dat ik hardere kritiek heb op wat er gebeurd”, aldus de man van Myra.

“De Fietsersbond is een partner in het mobiliteitsplan dat we momenteel aan het herzien zijn”, verzekerde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman aan de Sint. “We zitten nu nog een een vrij theoretische fase maar ik hoop dat we binnenkort groen licht krijgen van de regionale commissaris. Dan kunnen we naar detailniveau gaan werken voor concrete dossiers in samenwerking met de Fietsersbond maar ook met de bevolking.”

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *