Korfbalclub Temse 40 jaar

TEMSE – Korfbalclub Temse – in de volksmond ‘KC Temse’ – is één van ’s Waaslands grootste sportrevelaties van de jongste decennia. Opgericht in 1978 en gestuwd door toenmalig gemeentelijk sportfunctionaris August Vanderbiest, is zij uitgegroeid tot de grootste korfbalclub van ons land.

Momenteel telt zij 353 leden (waarvan 317 spelend), 32 trainers, 17 ploegen in competitie, ca. 500 wedstrijden per jaar… Zij behaalde al tal van regionale, nationale en zelfs Europsese kampioenstitels.

De 40ste verjaardag werd aangegrepen voor een ontvangst op het gemeentehuis. Burgemeester Luc De Ryck schetste de historiek van het sportleven in Temse, waarna voorzitter Peter Borghgraef uitweidde over de groei en bloei van de club.

Vier leden werden gehuldigd en kregen de eretitel van ‘erelid’: meer dan 20 jaar waren of zijn zij sleutelfiguren, met name Peter Borghgraef, Annette Neirinckx, Herman Meeus en Staf Bredael.

Voorzitter Peter Borghgraef en het bestuur en achteraan: de gevierden en leden van het schepencollege.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *