PVDA Temse heeft geen lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

TEMSE – PVDA Temse komt op voor de provincieraadsverkiezingen maar nu nog niet bij de gemeenteraadsverkiezingen.
“Daarvoor zijn we toch wel een verklaring schuldig aan de Temsenaars”, klinkt het bij de partij.
Lydia Bruggeman PVDA lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen district Dendermonde/Waasland

“Onze partij heeft er voor gekozen om eerst alles in te zetten om door te breken in de steden en in gemeenten waar de PVDA al langer bestaat, een actieve werking heeft op het terrein en een bepaald aantal actieve leden heeft. Voor PVDA Temse komen deze verkiezingen in die zin net iets te vroeg”, stelt Lydia Bruggeman, voorzitter PVDA Temse en zelf kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen. “We zijn een partij die draait op de inzet van onze leden en sympathisanten. Niets van onze folders wordt verstuurd via de post, we bussen ze zelf. We trekken de wijken in om mensen te bevragen rond actuele zaken, zoals de Turteltaks, de pensioenmaatregelen van de regering. We willen ons zichtbaar maken op de straat, tussen de mensen.

“Maar niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen betekent niet dat we 6 jaar lang niets gaan doen. Zelfs integendeel, we zullen verder oppositie voeren vanuit de straat. En zo gaan er zich nog thema’s aanbieden waarbij we iets kunnen ondernemen, zoals de invoering van DIFTAR waarbij onze vuilniszakken vervangen gaan worden door een container en ons huisvuil per gewicht moet betaald worden. Het blijkt dat in de gemeenten waar dit doorgevoerd is, de kostprijs voor de inwoners verdubbeld tot verdrievoudigd is.”

“Democratie stopt niet met te gaan stemmen, democratie is iets van elke dag. Ook de politieke partijen in de gemeenteraad moeten dit beseffen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *