Vlaams Belang Temse beschuldigt CD&V van ‘stemmenronselarij’ (update)

CD&V-afdelingsvoorzitter keurt dergelijke praktijken af
TEMSE – Vlaams Belang Temse beschuldigt CD&V van het ronselen van stemmen in Huize Vincent in Tielrode. “Dit gaat voorbij aan het doel van een volmacht”, klinkt het.

“Het stond nog maar net in de pers dat de rusthuizen maatregelen nemen tegen stemmenronselaars in rusthuizen of het is zover in Temse”, oppert Sylvia Rombaut lijsttrekker van Vlaams Belang. “In huize Vincent te Tielrode ronselt CD&V schaamteloos stemmen van ouderen. We zijn verbolgen door zulke praktijken. In plaats van stemmen te ronselen bij de ouderen, zouden ze beter de wachtlijsten wegwerken en de rusthuisfactuur doen dalen. Dit gaat volledig voorbij aan het doel van een volmacht, dit is geen manier om extra stemmen te ronselen.”

Vlaams Belang werd op de hoogte gebracht door een familielid van een bewoonster van Huize Vincent.

CD&V-afdelingsvoorzitter Ingrid Deschepper reageert formeel: “Ik heb hier geen weet van en keur het namens de afdeling volledig af. Dergelijke praktijken hebben geen plaats.”

Huize Vincent-directeur Koen Van Wauwe geeft aan nauw toe te zien op dergelijke praktijken.

“We zijn nu eenmaal een open gemeenschap waar iedereen welkom is. Bewoners hebben ook een eigen brievenbus waarin ze folders kunnen ontvangen. Volmachtformulieren hebben we niet in huis. Ik heb tot nu toe nog geen directe meldingen gehad over het ronselen van stemmen. Mocht dat wel het geval zijn, zullen we maatregelen nemen en politici daarop aanspreken.”

 

Huize Vincent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *