Turkse socio-culturele vereniging verontwaardigd na uitlatingen N-VA over debat

TEMSE – Op 30 september werd er een debat gehouden tussen de vier Turkse kandidaten van de partijen CD&V, Tesamen en Open Vld in het ontmoetingslokaal van vzw Turks Socio-Culturele vereniging van Temse. De vereniging is verontwaardigd over de uitlatingen van N-VA over het debat.

“Dit debat vond plaats na de vele verzoeken van onze leden uit de Turkse gemeenschap die meer verduidelijking wensten over de komende gemeenteraadsverkiezingen”, stelt secretaris Adem Gündogdu “Het debat verliep vlot en probleemloos. Vele leden waren dan ook verheugd dat ze een dergelijke kans kregen om de kandidaten van dichtbij vragen te stellen.”

Het bestuur van de Turks Socio-culturele vereniging van Temse is verontwaardigd in verband met het persbericht van N-VA Temse dat werd gepubliceerd.

“Er werd meegedeeld dat de bijeenkomst doorging in de moskee terwijl dit in het ontmoetingslokaal van de vzw heeft plaatsgevonden”, klinkt het.

“De nuance dat de bijeenkomst in het Turks is verlopen is volledig fout gezien er ook Nederlands werd gesproken oppert de verening.

“Het klopt dat er gedeeltelijk Turks is gesproken , dit enkel en alleen om iedereen te kunnen aanspreken binnen onze gemeenschap , er zijn namelijk enkele nieuwkomers die volop lessen krijgen maar de Nederlandse taal nog niet volledig machtig zijn”, aldus Gündogdu. “Er is ook de oudere generatie die beter Turks kan spreken dan Nederlands. Het is trouwens ironisch dat dit aan bod komt gezien één van de belangrijkste topics tijdens het debat , het regelmatiger spreken van de Nederlandse taal was. Het is spijtig te vernemen dat bij uitstek N-VA Temse kritiek geeft op deze bijeenkomst terwijl er tal van activiteiten en opendeurdagen hebben plaatsgevonden in de vereniging waar de overige partijen wél uitdrukkelijk aanwezig waren.

De bedoeling van de bijeenkomst was, volgens de organisatie, om de Turkse kandidaten beter te leren kennen en van dichterbij vragen te kunnen stellen over een heleboel zaken.

“Er zal eveneens nog een bijeenkomst plaatsvinden na de gemeenteraadsverkiezingen gezien veel leden deze bijeenkomst enorm nuttig vonden en dit verder wensen te evalueren”, besluit Adem Gündogdu “Hierbij wensen we de mensen van N-VA Temse eveneens uit te nodigen om binnen te springen in de vereniging voor een lekker glaasje Turkse thee of koffie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *