Temst Jupporters op zoek naar 100 ideeën om 100ste interland Jan Vertonghen te vieren

TEMSE – Zonder kwetsuren bereikt profvoetballer Jan Vertonghen op 2 juni een unieke mijlpaal: hij speelt dan als eerste ooit zijn honderdste match voor de Rode Duivels. “Iemand uit onze gemeente die dat presteert, dat moeten we vieren”, zo jubelen de Temst Jupporters. Vertonghen is peter van de vereniging.

De Temst Jupporters vulden dinsdag 27 maart alweer een volle bus om de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië mee te pikken. Onderweg kregen ze het nieuws waar ze op hoopten: bondscoach Roberto Martinez koos voor zijn basisopstelling zodat Jan Vertonghen gisteravond speelde.

“Dat betekent dat Jan op 2 juni in de oefenwedstrijd tegen Portugal een unieke prestatie neerzet”, zegt Hans Cools, woordvoerder van Temst Jupporters. “Hij speelt dan zijn honderdste wedstrijd voor de Rode Duivels. Hij is de eerste die daarin slaagt.”

“Al sinds vorige zomer denken we na over een manier om die jubileumwedstrijd van Jan, peter van onze vereniging, in de kijker te zetten. We maken alvast honderd gratis petjes met de vermelding Jan Vertonghen 100. Die worden zeker een collector’s item.”

Zo veel mogelijk tekeningen

“In samenspraak met de voetbalbond trekken we voor de honderdste match met een groep Temsenaren naar het trainingscomplex van de Rode Duivels, om er honderd strafschoppen te trappen tegen Jan. We nemen alvast een filmpje op om Jan daarvoor warm te maken”, zegt Cools nog.

Het gemeentebestuur hoopt Sterke Jan, zoals de Jupporters hem noemen, ondanks het drukke trainingsschema toch naar Temse te kunnen halen. “We roepen alle Temsenaren op om zo veel mogelijk tekeningen te maken over Jan Vertonghen”, zegt schepen van Sport Debby Vermeiren (CD&V). “Als we er een massa hebben, komt Jan mogelijk naar Temse. Het is de bedoeling om de honderd mooiste tekeningen te bundelen in het boek Jan Vertonghen 100. Dat hopen we persoonlijk aan Jan te overhandigen”

De honderdste match zal op groot scherm te zien zijn in De Nartist. Deze zomer worden daar ook de WK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm getoond, net als op het dorpsplein van deelgemeente Tielrode, de geboorteplaats van de voetballer.

Open doekje

Schepen Vermeiren en Temst Juppporters vinden het logisch dat Jan Vertonghen een open doekje krijgt. “Hij houdt een nauwe band met onze gemeente en was ook meteen bereid om peter te worden van onze vereniging. En iemand uit onze gemeente die zo’n mijlpaal bereikt, dat willen we extra in de verf zetten.”

“We roepen de Temsenaren dan ook op om leuke manieren te bedenken om Jan Vertonghen op een originele manier te vieren.

Wie tekeningen of ideeën wil bezorgen, kan dat tijdens de openingsuren van AC De Zaat bij de sportdienst (sport@temse.be).

Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet

De Temst Jupporters zoeken 100 ideeën om Jan Vertonghen te vieren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *