Gedaan met ploeteren in de modder: binnenkort kunstgras voor voetbal, hockey en korfbal

Gebrek aan goede terreinen leidde tot afgelaste wedstrijden en trainingen
TEMSE – Een modderig veld vol putten, met geschrapte wedstrijden en een grotere kans op blessures tot gevolg. Die ellende is bijna voorbij. Rapid Hockey Club, Korfbal Club Temse en KSV Temse krijgen twee kunstgrasvelden en kunnen weer mee met de top.

De drie clubs pleiten al jaren voor een ingreep en die komt er nu met de aanleg van twee kunstgrasvelden. “In de wintermaanden kampen de sportclubs, actief in sportcentrum Fernand Schuerman, met een te beperkte bespeelbaarheid van de terreinen. De blijvende groei van de hockey-, korfbal- en voetbalclub zorgt ervoor dat de capaciteit overschreden is. Daardoor liggen de grasvelden er slijkerig bij”, beseft schepen voor Sport Debby Vermeiren (CD&V).

Technische vaardigheden

“Om de korfbal- en voetbalcub verder te laten groeien, is het aangewezen om een natuurgrasveld om te vormen tot een kunstgrasveld. Zo’n veld kan meer wedstrijden en trainingen aan. Tegelijk kunnen vooral de jeugdige spelers beter technische vaardigheden aanleren”, aldus Vermeiren. “De hockeyclub heeft al een kunstgrasveld, maar dat is versleten. Dat terrein gaan we omvormen tot een waterveld. Nationale en internationale wedstrijden worden enkel op een waterveld gespeeld. Dat vraagt een speciale techniek, dus de club heeft zo’n waterveld nodig. In totaal zullen meer dan 1.200 sporters van de drie clubs van de twee nieuwe velden gebruik kunnen maken. De totale kostprijs wordt geraamd op 900.000 euro, waarvoor we 223.649 euro subsidie krijgen van de Vlaamse overheid.”

Jeugd bijhouden

Jan De Backer van Rapid Hockey Club Temse is opgelucht. “We hebben 600 leden en procentueel gezien levert Temse het grootste aantal jeugdspelers voor de nationale ploegen. We investeren enorm in jeugd. Maar zodra ze 16 jaar zijn, worden de spelers gratis weggeplukt door grote clubs met een betere accommodatie. Na al onze inspanningen zijn we de Wase jeugd dan kwijt. Dankzij het nieuwe veld hopen we de jeugd bij ons te kunnen houden”, zegt hij.

Bij KSV Temse is de situatie even nijpend. “De te zwaar belaste velden liggen er nat, modderig en met veel putten bij. Geregeld vallen trainingen of wedstrijden weg. De kans op blessures is bovendien groter”’, schetst Patrick Claus van KSV Temse.

KSV Temse en Korfbalclub Temse gaan het nieuwe terrein delen. “Voetbal en korfbal vormen een natuurlijke combinatie. Voetbal speelt in de winter buiten en dan verhuist korfbal naar de zaal. We passen perfect bij elkaar en vullen elkaar mooi aan.”

Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet

Nu nog op een modderveld, maar daar komt verandering in: jongelui van de drie clubs juichen de komst van de nieuwe velden toe. (foto: GVH)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *