‘Als ik kon Toveren’, nieuwste speelfilm van Waaslandse Videoclub

Rustoord De Reiger hoofdlocatie voor opnamen

De voorbije dagen waren er op diverse plaatsen in Temse weer opnamen voor de nieuwe speelfilm van de Waaslandse Videoclub.

De film ‘ Als ik kon toveren’ speelt zich grotendeels af in rustoord De Reiger’, aldus voorzitter Walter Dierick. ‘Voor onze film dit jaar wilden we eens wat anders. De beknopte inhoud is, zonder veel prijs te geven van het verhaal, een confrontatie tussen jeugd en ouderlingen.’

‘Ik wou jongeren en ouderen in een film samenbrengen. De beste locatie daarvoor is een rusthuis’, legt scenarist en regisseur Eddy Van Acker uit waarom.
De Waaslandse Videoclub maakt elk jaar een nieuwe speelfilm. Zoals altijd worden ook nu de taken verdeeld over leden van de club.

De nieuwe prent gaat over het contact tussen jongeren en ouderen. ‘Het idee van de clash tussen twee leefwerelden kwam gewoon in me op. Ik besloot een scenario te schrijven over stagiairs in een rusthuis’, vertelt Van Acker. ‘De nieuwe stagiaire wordt gepest en niemand lijkt het te zien. Alleen twee bewoners van het rusthuis willen haar helpen.’

Wij gingen de sfeer opsnuiven in de eetzaal van de Reiger waar een ‘goochelshow’ ingeblikt werd
Er waren de voorbije dagen verder ook nog opnamen op de Markt van Temse, in twee horecazaken op de Markt, in theaterzaal Roxy en in een woning in Steendorp.

De speelfilm ‘Als ik kon toveren’ zal in november te zien zijn op de filmavond van de club in theaterzaal Roxy.

De vorige film, Bittere Gerechtigheid, werd toegelaten tot de nationale wedstrijd van het Centrum van Beeldexpressie eind dit jaar. Vorig jaar haalde de Videoclub in dezelfde wedstrijd de tweede plaats in de reeks fictie.

Meer foto’s, klik hier

Bron o.m. Het Nieuwsblad
DSC_2067
In de eetzaal van De Reiger werd een ‘goochelshow’ ingeblikt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *