Wie wint 41ste carnavalsstoet ?

TEMSE – Zondag 4 Maart trekt voor de 41ste keer de carnavalsstoet door de straten van de centrumgemeente. Heel wat carnavalsverenigingen uit groot-Temse en de omliggende regio geven dan weer het beste van zichzelf in de carnavalshoofdstad van het Waasland. Voor vele carnavalisten is de stoet in Temse een hoogtepunt tijdens het carnavalsseizoen en levert elke groep een extra inspanning om goed voor de dag te komen. De stoeten in de deelgemeenten zijn jaarlijks een voorproefje van het echte werk in de centrumgemeente.
Nabuko 30 jaar !

Heel wat carnavalsgroepen zijn maanden bezig om hun wagen klaar te krijgen. Tijdens de stoet in Temse moet alles perfect verlopen, want de jury kijkt toe. Ook dit jaar wordt het weer een spannende strijd voor de eerste plaats. Alhoewel er enkele carnavalsgroepen een streepje voor hebben, op de rest van het peloton.

Nabuko Donosor uit Bazel, die dit jaar hun 30-jarig jubileum vieren is voor velen de te kloppen groep voor de overwinning.

Vorig jaar wonnen zij met hun thema ‘ t’Carnavalt in Temse onder den beiaard voor de 40ste keer, awa.’ de wisselbeker de Jodeljongen voor de groep die het meest ludieke en plaatselijke thema uitbeeld.

Ook dit jaar pasten zij voor de stoet van Temse hun thema aan.

Omdat er de voorbije maanden heel wat te doen was rond de herinrichting van de Wilfordkaai en het ontbreken van groenbeplanting nemen zij deel in Temse met het thema: “Voor een kaai vol blomme moette van de zomer naar Temst komme”

“Voor vele groepen en carnavalcomités zijn wij de nummer één, maar de prijzen worden maar aan de finish gedeeld”, klinkt het bij Kurt Smet, voorzitter van Nabuko Donosor.

Naast de Nabukos zijn er ook enkele outsiders.

Pirates of the Kettermuit

Wellicht wordt dit jaar de top drie volgemaakt met De Kettermuitsvrienden uit Tielrode. Zij wonnen al de stoet van Tielrode met hun thema ‘Pirates Of The  Kettermuit’

Ook KV De Oeteldonkers zouden dit jaar wel eens hoog kunnen eindigen in de uitslag.
“Een top-notering is niet de voornaamste doelstelling”, zo liet een van de leden van KV De Oeteldonkers weten. Op nummer 51 rijden ze rond met een “oude” brandweerwagen. Zij brengen met enkele ‘schommels’ en fietsen veel beweging en plezier in de stoet. De Oeteldonkers hebben trouwens al een prijs “gewonnen” dit jaar, zij kregen 100kg confetti van winkelketen FUN, opletten dus voor hun ‘brandweer-/confetti-slang’

Normaal zou op plaats 68 de wagen van topgroep de Sharkys de stoet vervolledigen met het thema ’t Vaticoan komt noar Temst’. Maar door interne problemen beslisten ze eerder om met hun praalwagen nergens meer mee te doen. In Temse lopen ze wel mee met kostumering en een muziekwagen.

Ook carnavalscomité Orde van de Baksteen uit Steendorp kiest voor de stoet in Temse steeds een lokaal thema.
Ditmaal met: ‘Met de parkeerwaucht op pad, is ’t veur Teimst kassa kassa boem patat’

Naast de topgroepen zijn er ook enkele die voor de eerste keer van de partij zijn in Temse. Zo werd op het laatste nippertje de wagen van Oosters restaurant de Sampan toegevoegd aan de lijst (40bis) met het thema ‘Chinees Nieuwjaar’ met een Chinese delegatie, waarbij ook de lampionnen die de Markt sieren de Chinese sfeer extra cachet geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *