Fietsersbond klinkt op het nieuwe fietsjaar

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Fietsersbond Temse een nieuwjaarsdrink voor de leden. Daar werd teruggeblikt naar het voorbije fietsjaar maar werd ook bekeken welke fietsproblemen in 2018 zouden moeten aangepakt worden.

“In 2017 hebben we één van onze belangrijkste actiepunten uit onze lijst kunnen schrappen”, klinkt het bij Jozef Van Breuseghem, secretaris van de lokale afdeling van de Fietsersbond. “Het levensgevaarlijke fietspad langs de N41 in Elversele, tussen de kruispunten van de Kettermuit en de Duivenhoek, is verdwenen. Er zijn twee mooie, afgescheiden tweerichtingsfietspaden voor in de plaats gekomen, die onderling verbonden zijn door een fietstunnel onder de N41. Verder heeft Waterwegen & Zeekanaal gezorgd voor nieuwe asfalt in de Tielrodebroekpolder en zijn er nog verscheidene andere dingen verwezenlijkt, samen met enkele zaken die we liever niet hadden zien gebeuren.”

Het komende jaar 2018 zou wel eens belangrijk kunnen worden voor Fietsersbond Temse.

“Er zullen definitieve beslissingen moeten genomen worden voor het fietspad in de Hoogkamerstraat over de viaduct van de E17, samen met de herinrichting van het kruispunt Hoogkamerstraat/N16 en de reconversie van de industriezone TTS. Bij dit alles komen fietsvoorzieningen te pas.”

Wat ook belangrijk is voor de fietsvereniging is dat 2018 een verkiezingsjaar is voor een nieuw gemeentebestuur.

“We hebben al kunnen opmerken dat de politieke partijen de fietser ontdekt hebben als kiezer. Tevens laten we ons belangrijkste actiepunt niet los, het fietspad langs de spoorlijn naar Sint-Niklaas”, stelt Vazn Breuseghem.

“Verder heeft de gemeente Temse in 2017 beloofd om van nu af aan fietsvriendelijker te worden. Daar zal in 2018 een bescheiden aanvang mee genomen worden door degelijke diefstalveilige fietsenstallingen aan te brengen op een aantal plaatsen”, stelt voorzitter André Verheyen. “Bovendien zou Temse aan de Fietsersbond gevraagd hebben om de gemeente te auditen met de meetfiets. Tenminste, dat heb ik toch al twee keer gelezen in de “maandelijkse dashbord” van de Fietsersbond, in oktober en in november van vorig jaar. Niet te vergeten: zeer waarschijnlijk komt er ook een fietspad bij in het verlengde van de Tekenaarslaan, op de site de Zaat.
Naast dit lijstje zullen in de loop van het jaar zeer waarschijnlijk nog wel meer fietsaangelegenheden de kop opsteken.”

Meer foto’s, klik hier

Enkele leden van Fietsersbond Temse klonken op het nieuwe fietsjaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *