Wafelenbak na voorstelling luxe-stripalbum

TEMSE – In de feestzaal van het gemeentehuis stelde culturele vereniging Spirit in samenwerking met het gemeentebestuur en de Stichting Marc Sleen een luxe dubbelalbum voor van stripheld Nero.
Wafelbakker Marc Rooms uit Overijse heeft als enige de publieke rechten op de Nero-wafel

Het album met De Ijzeren Kolonel en De Kolbak van How biedt bovendien redactionele geïllustreerde) bijdragen over de auteur, de Stichting Marc Sleen, het palmares van Temse stripgemeente en de historiek van Spirit.

Het is trouwens het 33ste luxe-stripalbum dat door de culturele vereniging uitgebracht wordt.

In deze twee verhalen is Geerard Den Duivel aan het feest. Hij is een van de karaktervolste personages die Sleen ooit voor Nero heeft bedacht. Geeraard past perfect in Nero’s universum, waarin de dagelijkse, vooral Belgische realiteit en allerlei ,,wetenschappelijk niet verantwoorde” fenomenen haast vanzelfsprekend hand in hand gaan.

Ook Nero’s hoed valt in die tweede categorie, want hij beschikt over magische krachten. Ooit was die hoed van Geeraard de Duivel, maar Nero koopt hem voor een klein fortuin en wil hem nadien niet meer kwijt. In De kolbak van How wordt de rol van de magische hoed overgenomen door de kolbak (een hoge pelsmuts van een parade-uniform red.) van de IJzeren Kolonel. De zelfbewuste held Nero is gelukkig niet bang voor de duivel, zodat Geeraard geregeld rake klappen krijgt.

Naar aanleiding van deze voorstelling organiseerde men, naar analogie met de Nero-strips, nadien een heuse wafelenbak. Hiervoor was wafelbakker Marc Rooms uit Overijse, de streek van Marc Sleen, naar Temse afgezakt. Hij kreeg van de striptekenaar enkele jaren geleden groen licht om als enige de Nero-wafels te maken. De stripheld staat ook afgebeeld op zijn ijskar. Men kon naast een klassieke wafel dan ook smullen van een wafel in de vorm het aangezicht van de bekende stripfiguur.

Meer foto’s, klik hier

Na de voorstelling van het luxe-stripalbum was er een heuse wafelenbak

Voor de technische fiches van het album klik hier onder verder

Technische fiches

– luxe-editie: 250 exemplaren, formaat 26 x 34 cm, zwartwituitgave, hardcover in kleur, linnen rug, gekartonneerd, elk album is genummerd, prijs: 55 euro;

– superluxe-editie: 80 exemplaren, fluwelen omslag, elk album is genummerd (Romeinse cijfers), enkel te verkrijgen als men ook een gewone luxe-editie aankoopt, prijs: 80 euro
Op beide uitgaven kan ingetekend worden via IBAN: BE41-7370-0542-8710 van de Culturele Vereniging Spirit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *