Addeco group neemt CMAST over

XPE Pharma & Science en CMAST bundelen de krachten in de Life Sciences industrie

GROOT-BIJGAARDEN/TEMSE – The Adecco Group kondigt de overname aan van CMAST, een snelgroeiend consultancy- en projectmanagementbedrijf in de Life Sciences-sector. De nieuwe structuur, waarbij elk van de partijen zijn autonomie bewaart, zal leiden tot de uitbouw van een compleet dienstenaanbod op het gebied van staffing, outsourcing, managed services en consultancy ter ondersteuning van projecten en bedrijven uit de Life Sciences-sector.

CMAST, met hoofdkantoor op de site De Zaat in Temse, is een consultancy- en projectmanagementbedrijf, actief in Healthcare en Life Sciences.

Toegevoegde waarde
“Ons doel is bij te dragen aan de gezondheid van iedereen, door het ontwikkelen en versnellen van innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg”, klinkt het. “Hiervoor werken we samen met grote farmaceutische organisaties, vooruitstrevende biotechnologen, wetenschappers en consortia. Vanuit een ‘best practice’ projectaanpak, en het samenbrengen van diensten met een toegevoegde waarde, leveren we tastbaar betekenisvol resultaat voor de cliënt.”

CMAST werd opgericht in 2008 met vestigingen in België, Zwitserland, Duitsland, Polen en Amerika en telt ondertussen bijna 100 werknemers. CMAST is UNIZO KMO Laureaat Oost-Vlaanderen 2016-2017 en recent voor het derde jaar op rij
genomineerd als ‘Trends Gazelle’.

XPE Pharma & Science, deel van The Adecco Group, en CMAST bundelen nu de krachten. Diepgaande expertise en complete en functionele servicemodellen zijn meer dan ooit van belang bij dienstverlenende bedrijven. Deze trend is ook The Adecco Group niet ontgaan. In de ontwikkeling van haar activiteiten wordt steeds meer ingezet op het ter beschikking stellen van experts én het vermarkten van hun expertise. De overname van CMAST kadert hier perfect in.

Foto: (C) Hendrik De Schrijver

Ook de sector van farmaceutische en biotech bedrijven kent een versnelde ontwikkeling. Steeds vaker gaan deze bedrijven strategische partnerships aan met innovatieve bedrijven en startups uit diverse sectoren, wat uitmondt in een groeiende vraag naar advies, projectmanagement en talent. In België slaan XPE Pharma & Science en CMAST de handen in elkaar, wat betekent dat beide bedrijven intensief gaan samenwerken, elk vanuit hun eigen kennis en expertise. “Het nieuwe samenwerkingsmodel zal de stevige positie van XPE Pharma & Science verder uitbouwen tot een nog completer dienstenaanbod op het gebied van staffing, outsourcing, managed services en consultancy binnen de Life Sciences sector”, aldus Nico Reeskens, Country Manager The Adecco Group Belgium.

De passie van de CMAST-professionals om impact te hebben in de gezondheidszorg, blijkt bovendien een essentieel element dat de beide partners bindt. “We zijn als bedrijf inderdaad erg begaan met onze mensen. Om deel te gaan uitmaken van een grotere organisatie was het voor ons cruciaal dat potentiële partners onze visie over het motiveren en engageren van medewerkers deelden. Met The Adecco Group en lokaal XPE Pharma & Science hebben we die partner gevonden”, besluit Glenn Van Dael, Managing Director CMAST.

Bovendien zorgt deze unieke samenwerking ervoor dat life sciences-experten en kandidaten kunnen genieten van een nog bredere waaier aan opportuniteiten waardoor ze hun expertise kunnen aanscherpen en een aantrekkelijk carrièretraject kunnen doorlopen. Dit totaalaanbod zal ons dan ook toelaten nieuwe talenten in de markt aan te trekken.

Alleen maar voordelen voor de klant
Een impact hebben op de gezondheidszorg van de toekomst, daar draait het bij CMAST al negen jaar om, en dat vertaalt zich in een unieke en klantgerichte aanpak. In een gezondheidssector die voor grote uitdagingen staat, zet CMAST zijn consultancy- en projectmanagement expertise in om toegevoegde waarde te creëren in het productportfolio van zijn Life Sciences klanten.

XPE Pharma & Science op zijn beurt is ook een gevestigde waarde in het leveren van experten voor elke fase in de ontwikkeling van een geneesmiddel of product. Samen met hun projectmanagement expertise op het vlak van clinical trials, scientific writing, publication management, patient support solutions en medical salesforce, zal de samenwerking met CMAST leiden tot een totaalaanbod van diensten gaande van ‘discovery’ tot ‘go to market’.

Internationaal groeien, met oog voor onze mensen
Voor CMAST biedt de overeenkomst ook uitzicht op een versnelde, internationale expansie. De ambitie om buitenlandse markten te verkennen was reeds aanwezig bij CMAST. Daarom bouwde het bedrijf in de voorbije jaren een schaalbaar businessmodel uit. De integratie in een omvangrijke corporate organisatie als die van The Adecco Group komt daaraan tegemoet.

“Ook voor The Adecco Group biedt dit mooie perspectieven. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze activiteiten uit te breiden in Zwitserland, Duitsland, Nederland, de Scandinavische landen en de VS. Bovendien kunnen we beiden onze internationale expansie versterken doordat we nu een volledig dienstenaanbod kunnen bieden aan onze (potentiële) klanten”, aldus Tom Van de Woestijne, Global Practice Leader Healthcare and Life Sciences bij The Adecco Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *