Start studie herontwikkeling TTS industriezone

TEMSE – Voor het bedrijventerrein TTS langs de N16 en E17, dat in de jaren 70 en 80 ontwikkeld werd, willen de gemeente Temse, stad Sint-Niklaas en Interwaas in samenwerking met de bedrijven een traject opstarten om deze verouderde zone te transformeren naar een hedendaags en duurzaam bedrijventerrein.

In een eerste fase zal Interwaas de mogelijkheden voor de reconversie van de TTS-zone in kaart brengen. Deze analyse zal resulteren in een globaal masterplan en actieplan voor de herinrichting van het bedrijventerrein, met verbetervoorstellen op korte en lange termijn. De uitvoering van deze studie wordt voor de helft gesubsidieerd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Met dit revitaliseringsproject willen de initiatiefnemers de kwaliteit van het bedrijventerrein verhogen en de levensduur verlengen. De initiatiefnemers zetten in op een vernieuwd beleid voor het terrein afgestemd op de hedendaagse bedrijfsvoering en inspelend op nieuwe technologieën. Ze willen ook een antwoord bieden op knelpunten inzake gevaarlijke kruispunten, ontsluiting, bewegwijzering, fietsvoorzieningen, parkeren, riolering, duurzaam ruimtegebruik, beeldkwaliteit, groenvoorzieningen en nog veel meer.

vlnr.: Bart Casier, directeur Interwaas, Petra De Mey, projectmanager Interwaas, Roland Van Gasse, voorzitter TTS Ondernemingsclub, Lieve Truyman, (N-VA), schepen Mobiliteit, Temse, Dirk De Backer, beleidsmedewerker lokale economie Temse, Geert Vandersickel (N-VA), schepen Lokale Economie Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *