Mobiliteitsstudie moet meer duidelijkheid brengen over parkeerproblematiek

TEMSE – De voorbije dagen was er op de sociale media heel wat ophef over het betalend parkeren dat op de Wilfordkaai in voege is getreden. Vooral de prijzen om te parkeren zorgen voor heel wat ongenoegen bij buurtbewoners en andere Temsenaars. Bovendien waren er geruchten dat men binnenkort ook op de parking aan de Consciensestraat betalend parkeren zou invoeren.

“De bewoners zijn niet opgezet met de tarieven die duurder zijn dan op de omliggende betaalparkings”, stelde oppositieraadslid Bert Bauwelinck (SP-A) tijdens de gemeenteraad. “Hoe  v​erliepen de onderhandelingen met de uitbater van de parkings op de Wilfordkaai, inzake de afstemming van de parkeertarieven met die van de aanpalende straten, wanneer wordt de mobiliteitsstudie afgerond en klopt het gerucht dat men eventueel ook nadenkt over het invoeren van betalend parkeren aan de parking aan de Consciencestraat ?”

Mobiliteitsstudie
“Sinds eind vorige week zijn we in bezit van de mobiliteitsstudie”, antwoordde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Van zodra we samen met het college die aandachtig hebben doorgenomen en knopen hebben doorgehakt zal die studie worden voorgesteld tijdens een Commissie Verkeer, hopelijk nog in de maand december. De parkeerproblematiek en het eventueel invoeren van bewonerskaarten is een deel van die studie die we nu grondig gaan bekijken en waar men binnenkort meer over verneemt. Ik ga nu niet voor mijn beurt spreken.”

Volgens Lieve Truyman zijn er trouwens geen plannen om betalend parkeren in te voeren aan de Consciensestraat.

“Ik hoorde het in Keulen donderen, toen ik hoorde van die geruchten”, klonk het bij de Mobiliteitsschepen.
“Tot nu toe zijn er trouwens geen gesprekken geweest met de uitbater van de parkings op de Wilfordkaai maar praten kan altijd en is zeker niet uitgesloten.”

“De uitbater van de parkings op de Wilfordkaai moet een keuze maken”, klonk het bij Annemie-Peeters-Muyshondt (Vlaams Belang) ” Ofwel geen inkomsten door lege parkings, of wel inkomsten met betaalbare tarieven”.

Er is heel wat te doen omtrent de parkeertarieven op de Wilfordkaai

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *