Gemeente dankte zwerfvuilvrijwilligers van project ‘Schoon Volk’

TEMSE – Op dinsdag 21 november nodigde het Gemeentebestuur de 21 Temsese vrijwilligers-deelnemers aan het zwerfvuilproject ‘Schoon Volk’ uit op een tref- en dankmoment in AC De Zaat.

Zij werden uitvoerig bedankt voor hun inzet en engagement door de schepenen Franky De Graeve (Milieu-CD&V)) en Hugo Maes (Groen & Natuur – CD&V) en Nele De Blieck, projectmedewerker bij MIWA.

Het project ‘Schoon Volk’ werd 7 maanden geleden opgestart door MIWA (i.s.m. de gemeenten Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster) met als doel een netwerk van zwerfvuilvrijwilligers uit te bouwen die op regelmatige basis zwerfvuil in hun eigen buurt opruimen. Gelijkaardige projecten in andere regio’s toonden aan dat door deze werkwijze het zwerfvuil na verloop van tijd ook effectief vermindert. Intussen telt het project al 182 vrijwilligers, van wie 21 uit Temse, die verspreid over de gemeente het zwerfvuil aanpakken (zowel in de dorpscentra als natuur- en poldergebieden). In totaal verzamelden onze vrijwilligers uit Temse samen al ca. 250 zakken zwerfvuil.
In oktober verscheen ook de eerste nieuwsbrief van ‘Schoon Volk’ voor de vrijwilligers.

Inwoners die daadwerkelijk willen bijdragen aan een zwerfvuilvrije gemeente, kunnen zich kandidaat stellen als ‘Schoon Volk-vrijwilliger’ door contact op te nemen met Joris Baeck van de gemeentelijke Milieudienst (AC De Zaat, 2de verdieping), tel. 03 710 12 31, joris.baeck@temse.be. Hij bezorgt het contract en de nodige materialen om aan de slag te gaan.

Op dinsdag 5 december is het de Internationale Dag van Vrijwilligerswerk, waarop de wereld stilstaat bij het belang van miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Temse dragen vrijwilligers hun steentje bij op heel wat domeinen. Als blijk van waardering en erkentelijkheid organiseert het Gemeentebestuur jaarlijks een dankmoment voor ALLE vrijwilligers, met wie het samenwerkt.

V.l.n.r. Benny Foubert, Herwig Van Eynde, Riet Wouters, Aloïs De Ben, Fabienne Burm, Anny Claessens, Franky Eeckelaert (milieufunctionaris), Annick Rooms, schepen van Milieu Franky De Graeve, Nele De Blieck (projectmedewerker MIWA), Joris Baeck (Milieudienst), Pierre De Meyer, Ria Buysrogge, Veerle Buytaert, Astrid Martens, Veerle Colpyn en schepen van Groen Hugo Maes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *