Vuurpijl veroorzaakt brand op steenbakkerij

TEMSE/STEENDORP – Een leegstaand gebouw op de terreinen van de voormalige steenbakkerij in de Kapelstraat in Steendorp heeft donderdag 26 oktober even voor middernacht vuur gevat. Een vuurpijl die was afgeschoten tijdens een militaire oefening op de site was op het dak beland.

Het smeulende projectiel veroorzaakte rond 23.35 uur brand. Dankzij de snelle interventie van de brandweer kon een verdere uitbreiding van de vlammen worden vermeden. “Het vuur was snel onder controle”, zegt woordvoerster Jolien Van Damme van de Hulpverleningszone Waasland. “De schade bleef beperkt.” Een stuk van het dak werd door de brand verwoest. Niemand raakte gewond.

De militaire oefening, die deel uitmaakte van de ‘Storm Tide’-actie, ondervond geen hinder en kon gewoon verder gaan. Het scenario bestond uit een bevrijdingsactie tijdens een gijzeling in de oude steenbakkerij. De hele operatie werd geregisseerd vanuit de kazerne van Burcht en focuste specifiek op reddingen via de Schelde.

Bron: HN/Temse – Bert Foubert

Brandweerpost Temse kon uitbreiding van de vlammen voorkomen (foto:Bert Foubert)

 

Een gedachte over “Vuurpijl veroorzaakt brand op steenbakkerij”

  1. Geachte meneer Foubert,

    Mag het ook geweten zijn dat de bevolking van Steendorp niet op de hoogte was gesteld van de legeroefeningen die werden uitgevoerd op dinsdag 24 oktober en donderdag 26. Talloze mensen belden de politie op in het holst van de nacht, opgeschrikt door de mitrailletteschoten die weerklonken tot ver buiten de steenbakkerijsite. De politie stond machteloos en de nachtrust van de omwonenden werd op geen enkele manier gewaarborgd. Vraagt u zich niet af wie de legeroefeningen onaangekondigd durft laten doorgaan in de verlaten steenbakkerijsite?

    Alvast bedankt voor uw verdere analyse en onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *