Silent Dolphins in de Wolken met winst in muziekquiz

Vol huis met record aantal inschrijvingen

TEMSE – Traditioneel aan de vooravond van Temse in de Wolken organiseerde culturele vereniging Spirit een muziekquiz voor het ‘breedste publiek’ in de feestzaal van het gemeentehuis.  Ditmaal met een recordopkomst en een bijzonder spannend verloop.

Limiet
De vragen waren ook nu weer gespreid over 10 thema’s en werden uitsluitend gesteld aan de hand van muziekfragmenten. Er werd telkens naar de uitvoerder(s) gevraagd, dus geen titels of andere vragen.
Samensteller-presentator was ook dit jaar weer Danny De Bock. Twee reeksen vragen werden weer samengesteld en gepresenteerd door burgemeester Luc De Ryck: ‘Sixties’ en een niet vooraf bekend gemaakt thema, dit jaar ‘Plaatsnamen’.

Met 35 ploegen kende deze editie een record aantal inschrijvingen.
“Met dit aantal zitten we echt wel op onze limiet”, aldus Spirit voorzitter Raoul De Graeve.

Eén punt verschil
De quiz zelf verliep bijzonder spannend. Tot net voor de laatste ronde stonden er twee ploegen op kop met evenveel punten.
Uiteindelijk konden de Silent Dolphins, een ploegje uit het Antwerpse, het pleit in hun voordeel beslechten met 115 punten, slechts één punt verschil met de tweede in de uitslag Interstellar Overdrive. Zij schreven de quiz ook al op hun naam de voorbije jaren. De Epibrators mochten als derde ook op het podium met 111 punten.

Naast de top drie werd er ook een prijs uitgereikt aan de ploeg die het meeste ambiance maakte en aan de laatste in de uitslag, Glenrio het ploegje van Temsenaar Kurt Smet.

Meer foto’s, klik hier

Met de winst van de Silent Dolphins kwam de wisselbeker dit jaar in ‘Antwerpse’ handen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *