Steendorp Leefruimte leidt gemeenteraadsleden rond langs site steenbakkerij

TEMSE – Tijdens de gemeenteraad van maandag 28 augustus licht de vzw Steendorp Leefruimte toe waarom er beter een nieuw en duurzamer plan wordt gemaakt voor de herbestemming van de oude steenbakkerijsite. Ter gelegenheid van het burgerinitiatief tijdens de gemeenteraad nodigde de vereniging donderdag 24 augustus gemeenteraadsleden uit voor een rondleiding rond de site van de steenbakkerij, op het terrein was niet mogelijk.  Zodat zij een goed zicht krijgen op de site en alles wat er rond ligt.

Ons plan is er één waar heel Temse op korte en lange termijn beter van wordt
Steendorp Leefruimte

Samen met raadsleden van de meerderheid en oppositiepartijen Spa-Groen en Vlaams Belang, schepen Lieve Truyman (N-VA) en aankomend schepen van Ruimtelijke Ordening Eddie Van der Vieren (CD&V) (legt maandag de eed af red.), enkele schepenen en raadsleden hadden zich laten verontschuldigen, en een aantal geïnteresseerden ging het eerst richting Scouselestraat tot het punt waar de geplande woonzone zich situeert.

Daarna ging men via de Warandestraat naar De Kiep waar men halt hield aan een waterpartij, waar heel wat unieke fauna en flora te vinden is, en die in rechtstreekse verbinding staat met de Schelde via een ondergrondse buis onder de site van de voormalige steenbakkerij.
Daarna ging het, evenwijdig met de ‘Zwarte Baan’ die de ontsluitingsweg voor de site zou worden, richting Roomkouter, waar men halt hield op een locatie waar, volgens woordvoerster Hilde De Roeck,  een deel van het groen zal moeten wijken voor de geplande KMO zone. Op de Roomkouter tenslotte kregen de aanwezigen een goed zicht op de vallei van de steenbakkerij. Daarna ging het vervolgens via het Fort Van Steendorp opnieuw naar het startpunt aan de Warandestraat.

Zowat 30 aanwezigen volgden de rondleiding. De huidige eigenaars waren naar verluid niet onder de indruk van  de opkomst.

Meer foto’s, klik hier

Van op de Roomkouter heeft men een mooi zicht op de cuesta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *