Petanqueclub Harderwijkse Bieleggers wint jaarlijkse wedstrijd tegen De Hoeve.

TEMSE – De jaarlijkse petanquewedstrijd tussen het Nederlandse Harderwijk en de Hoeve uit Temse werd nipt gewonnen door de Nederlanders. De wedstrijd ging door op de sportterreinen van de petanqueclub in de Eeckhoutdriesstraat.

In 2014 herdacht het stadsbestuur van Harderwijk (Nederland) de 100ste verjaardag van de oprichting van het Belgenkamp, opvangoord voor Belgen die voor de oorlog waren gevlucht. Doordat heel wat Temsenaars in het kamp verbleven, was ook de Scheldegemeente op de herdenking uitgenodigd. Een uitloper van het gebeuren was een ontmoeting tussen de petanqueclub van Harderwijk (‘De Harderwijkse Bieleggers’) en Temse (‘De Hoeve’). Sindsdien wordt de wedstrijd jaarlijks herhaald, om beurt in Temse en Harderwijk.

Op zaterdag 12 augustus vond de vierde editie plaats in Temse. Harderwijk triomfeerde nipt en bracht daarmee de totaalscore in evenwicht: 2-2.
Tijdens de prijsuitreiking werd het woord gevoerd door de respectievelijk voorzitters Guido Noens (Temse) en Theo Van Donckersgoed, evenals door burgemeester Luc De Ryck, die samen met schepen Hugo Maes de prijzen uitreikte.

Een gezellig samenzijn besloot deze bijzonder geslaagde dag, zowel sportief als organisatorisch een hoogtepunt in de werking van de Temsese petanqueclub.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *