Gecoro geeft negatief advies voor plannen steenbakkerij Steendorp

TEMSE/STEENDORP – Tijdens de laatste gemeenteraad voor de vakantie legde Groen gemeenteraadslid Raf Cathoor enkele kritische vragen op tafel over de plannen rond de Steenbakkerijsite in Steendorp. Vooral over het advies van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro).

Aftredend schepen Freddy Verbeke (CD&V) verklapte dat de GECORO volledig negatief advies heeft gegeven voor de plannen. De komende weken zal het schepencollege één en ander bekijken en tijdens de eerste gemeenteraad na de vakantie op 28 augustus een standpunt innemen over de plannen. Het gemeentebestuur is trouwens niet verplicht om het advies van de GECORO te volgen.

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening adviseert het college of de gemeenteraad inzake het ruimtelijk beleid van de gemeente.

De voornaamste taken van de Gecoro liggen op het vlak van planning: zo wordt de commissie verschillende malen geconsulteerd bij de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en bij de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen. Ook bij de gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen verleent de gecoro advies. Tot slot kan de gecoro op vraag van de gemeente of uit eigen beweging adviezen geven over vergunningsaanvragen en verder over alle zaken die een link hebben met ruimtelijke ordening.

De voorbije maanden staken inwoners van Steendorp én Steendorp Leefruimte vzw nog een tandje bij met hun protest. Heel wat inwoners waren niet enkel aanwezig tijdens de maandelijkse gemeenteraad maar protesteerden ook vooraf aan de ingang van AC De Zaat.

Meer foto’s, klik hier

De voorbije maanden protesteerde Steendorp voor aanvang van de gemeenteraad tegen de plannen voor de steenbakkerij

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *