Curieus Temse maakt van de Volksplaats een échte Volksplaats

Droom je Buurt in Temse – kickoff

curieus-temse-2016“Je kan zeuren over lelijke plekjes, ontsierde hoekjes, verkeersonveilige straten of buurten waar men
elkaar niet kent, maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf aan te pakken”, stelt Pascal De Dycker van Curieus Temse. “Met Droom je Buurt wil Curieus mensen, groepen, verenigingen… uitdagen om verbeterplekjes in hun straten, wijken, buurten aan te kaarten en vooral… zélf onder handen te nemen.”

Curieus Temse ging op zoek naar een straat, wijk of buurt die wel wat ‘punch’ kan gebruiken en kwam uit bij de Volksplaats.

“Een mooi en groot plein in het centrum van Temse waar werkelijk niets gebeurt”, weet De Dycker. “Tenzij als tijdelijk onderkomen voor de wekelijkse marktdag wanneer de Markt bezet is door een kermis.”

Curieus Temse wil samen met de buurtbewoners van de Volksplaats een échte volkse plaats maken,
een plein voor de mensen uit de buurt!

“Op zondag 23 oktober palmen we van 10 tot 12 uur met een koffiekraam, gezellige stoeltjes en een groot ideeënbord de Volksplaats in”, klinkt het. “Samen met de buurtbewoners gaan we dan op zoek naar leuke ideeën voor een heus buurtfeest in het voorjaar 2017. Een goed idee levert een gratis kopje koffie of chocomelk op in samenwerking met mobiele coffeebar Nooit Genoeg.”

Met dit startevenement is Curieus Temse tevens de eerste Oost – Vlaamse afdeling die Droom je Buurt organiseert. Verantwoordelijken van Curieus Oost – Vlaanderen én Curieus nationaal zullen ook aanwezig zijn.

droom-je-buurt-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *