Veel belangstelling voor jobbeurs van Ondernemend Temse

TEMSE – Ondernemend Temse vzw organiseerde voor de tweede maal een jobbeurs te Temse, in samenwerking met het Gemeentebestuur van Temse en de VDAB. Het doel was om werkgevers uit de regio Temse in contact te brengen met werknemers en werkzoekenden die op zoek zijn naar een (nieuwe) job, dicht bij huis. Vandaar ook het thema van de jobbeurs : “Werken in eigen streek”.

Aan werkgeverszijde was de beurs alvast een reusachtig succes, met meer dan 60 verschillende werkgevers was ze dan ook reeds lang op voorhand volzet. De eerste editie in 2014 had meer dan 40 verschillende werkgevers met 300 vacatures en ca. 1.250 werkzoekenden als bezoekers van de jobbeurs. Het event heeft plaats donderdag 16 oktober a.s. van 14u-19u, in de gebouwen van het VDAB-Compententiecentrum te Temse (Schoenstraat 26 – Industriezone TTS – 9140 Temse).

Het is een opvallend gegeven in economisch moeilijke omstandigheden met recent nog verscheidene berichten over massale ontslagen bij bedrijven, toch biedt de lokale economie meer jobs aan dan ooit tevoren. Bewijs daarvan is enerzijds de grote interesse van de lokale werkgevers om deel te nemen aan de jobbeurs, en anderzijds vooral ook het groot aantal vacatures voor effectieve jobplaatsen die er aangeboden worden. Temse beschikt op zijn grondgebied na de reconversie van de Boelwerf-terreinen over 2 industrieterreinen, de TTS-industriezone en Industriezone De Zaat. Beide zones zijn nu volledig in gebruik genomen door samen ca. 250 bedrijven met een gezamenlijke tewerkstelling van ca. 4.500 werknemers.

De standhouders op de jobbeurs waren dan ook werkgevers klein en groot, uit diverse sectoren van de lokale economie die op zoek zijn naar werknemers met zeer uiteenlopende profielen. Zo waren er kleinere bedrijven aanwezig actief in bouwmaterialen, carrosserie, e-bikes, staalbouw, vertalingen, etc. Middelgrote bedrijven actief in automobiel, stellingbouw, transport, voeding, zorg, etc. Maar ook grote bedrijven, vaak internationaal actief zijnde, in betonindustrie, financiën, logistiek, pharmaceutica, retail, techieken, etc. Ook de overheid is vertegenwoordigd met o.a. standen van B-post, Defensie, Gemeente Temse en de Politie.

Werknemers op zoek naar een (nieuwe) job konden er vrijblijvend kennis maken met de personeelsverantwoordelijke(n) van de werkgevers, en kregen zo op korte tijd een goed beeld van de lokale mogelijkheden op (nieuwe) tewerkstelling. Verder konden zij ook terecht bij verschillende diensten van de VDAB om bv. persoonlijk hun CV te laten checken, maar ook met alle info over vacatures door bedrijfsconsulenten, IBO, opleidingsmogelijkheden en alle algemene info over de VDAB.

Ondernemend Temse is een vzw geleid door vijf bedrijfsleiders, die de belangen van de lokale economie, en in het bijzonder van ondernemingen uit Temse, op een positieve wijze mee willen verdedigen en ondersteunen. De vzw wil lokaal haar rol vervullen in dialoog, politiek neutraal en met een open geest tot samenwerking met eenieder. De samenwerking met het Gemeentebestuur van Temse en de VDAB voor deze jobbeurs is daar een mooi voorbeeld van. Het zijn 3 totaal verschillende organisaties, die samen sterker staan om een gemeenschappelijk doel te verwezenlijken, het in contact brengen van werkgevers en werknemers voor (nieuwe) jobs.

Philippe Van Robaeys (Ondernemend Temse vzw) : “Wij zijn zeer tevreden en tegelijk verbaasd over de massale respons op onze organisatie van de 2e Jobbeurs Temse “Werken in eigen streek”. Enerzijds aan de kant van de werkgevers, want met meer dan 60 verschillende werkgevers is de jobbeurs reeds lang op voorhand volzet, en dat ondanks de extra ruimte die vrijgemaakt werd door de VDAB in haar Competentiecentrum. Het valt op dat veel bedrijven meerdere vacatures hebben voor meerdere werknemers, het aanbod was enorm met 500 arbeidsplaatsen en ook zeer divers maar als we toch iets zien uitspringen qua profiel zijn het vooral arbeiders en dan specifieker de technische profielen die vaak gevraagd worden. Anderzijds was er ook een grote interesse aan werknemerszijde, zowat 1500 werkzoekenden en/of werknemers op zoek naar een nieuwe job kwamen een kijkje nemen. Tijdens de eerste jobbeurs in 2014 daagden zowat 1.250 werknemers op.”

Meer foto’s, klik hier

dsc_0603

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *