Eerste Klimaatdag in Temse

TEMSE/WAASLAND – Op zaterdag 16 oktober organiseerde het gemeentebestuur, de MiNa-raad en Interwaas in AC De Zaat de eerste Klimaatdag in Temse. Iedere bezoeker kon  kennis maken met de in Temse gevestigde bedrijven die gespecialiseerd zijn in diverse bedrijfstakken met een positieve impact op het klimaatbeleid.

Op 19 juni 2015 ondertekende Temse het Burgemeestersconvenant en startte Interwaas het klimaatproject ‘Waasland Klimaatland’ op. Alle Wase gemeenten engageren zich om tegen 2020 de CO2-uitstoot in het Waasland met 20 % te verminderen.

Waasland Klimaatland, een samenwerkingsverband tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Interwaas, organiseerde op vrijdag 14 oktober de eerste Wase Klimaattop in Kasteel Wissekerke in Bazel. Aansluitend werden in de diverse Wase gemeenten op zaterdag 15 oktober klimaatvriendelijke activiteiten georganiseerd voor de lokale bevolking.

Op www.burgemeestersconvenant.be is een rapport te raadplegen over de evolutie van de CO2-uitstoot van onze gemeente. Volgens dit rapport is die uitstoot in Temse tussen 2011 en 2014 gedaald met -2,9 % CO2.

Het Gemeentebestuur, de MiNa-raad en enkele bedrijven uit Temse organiseerden een Klimaatdag met diverse duurzame en energievriendelijke activiteiten in en rond AC De Zaat.

Schepen van Leefmilieu Franky De Graeve (CD&V) en MiNa-raad-voorzitter Theo Boterberg gaven het officiële startschot van de Klimaatdag.

In zaal de Arcke op de vijfde verdieping van AC De Zaat kon men aan de diverse standen informatie krijgen over duurzame verplaatsingswijzen, hernieuwbare energie, biologische voeding, ledverlichting, isolatietechnieken en nog veel meer.

Men kon proefritten maken met elektrische fietsen, scooters en wagens en er waren rondritten met een elektrisch treintje.

Meer foto’s, klik hier

dsc_0646
Verantwoordelijken en vrijwilligers van de eerste Klimaatdag

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *