Jaagpad aan Klein Broek in Elversele voorlopig terug open

ELVERSELE – Het jaagpad aan het Klein Broek in Elversele werd opnieuw opengesteld voor fietsers. Dit zou evenwel maar tijdelijk zijn.

Onlangs stelde gemeenteraadslid Chris Vervaet (CD&V) uit Elversele de vraag in de gemeenteraad of de fietsroute rond het Klein Broek niet opnieuw kon opengesteld worden. Omdat er momenteel niet meer gewerkt wordt of er toch geringe activiteit is.

“Omdat het juiste fietsweer er aankomt, is misschien het ideale moment aangebroken om die veiligere fietsroute terug open te stellen”, stelde Vervaet. “Het lijkt me alleszins veiliger dan op de overdrukke Legen Heirweg en
Duivenhoek met hun sluipverkeer.”

Naar aanleiding van het punt op aanvraag van gemeenteraadslid Chris Vervaet nam burgemeester Hugo Maes (CD&V) opnieuw contact op met de diensten van de Vlaamse Waterweg.

“Het jaagpad werd ondertussen tijdelijk opengesteld”, stelt Hugo Maes. “In de toekomst zullen echter nog een aantal campagnes volgen waarbij er gronden worden aan- of afgevoerd en zal men opnieuw een omleiding moeten instellen. Daarover zal er duidelijk gecommuniceerd worden wanneer deze doorgaan.”

(foto: (C) Pieter Van Hecke)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *