PUBLI-REDACTIONEEL – Er waait een nieuwe wind bij taverne – restaurant Kaai 22

TEMSE – Kaai 22 langsheen de promenade aan de Wilfordkaai heeft een nieuwe chef in de keuken. Chef Nico Rillaerts zal voortaan samen met kok Noori Mirullah zorgen voor lekkere gerechten met een knipoog naar de tijd van toen.

“Nadat onze vorige chef en mijn vennoot in de zaak Lucy besloot om een nieuwe uitdaging aan te gaan moesten we snel schakelen en op zoek naar een nieuwe chef”, vertelt zaakvoerder Tony Nai. “Dankzij enkele vrienden in de horecawereld is dat snel gelukt. Ik wil trouwens Lucy hartelijk danken voor de mooie samenwerking de voorbije vijf jaar en wens haar natuurlijk heel veel succes toe met haar nieuwe uitdaging.”

De nieuwe chef Nico Rillaerts heeft zijn strepen verdient in de horeca.

Authentieke

“Mijn manier van koken is zoals het gebeurde in de tijd van toen”, stelt Nico. “Zoals bij stoofvlees en vol au vent bijvoorbeeld, ik maak het letterlijk zoals het vroeger was. Ik trek zelf mijn bouillon als basis. Ik gebruik geen pakjessaus. De verschillende sauzen zoals pepersaus, champignonsaus, voor de scampi’s en ga zo maar door worden vers gemaakt met zelfgetrokken fond. Ik begin telkens van nul om het zo te zeggen.”

“Daarom besliste we ook om de menukaart wat in te perken. Dit zal voor de klanten misschien een aanpassing zijn maar zo kunnen we garanderen dat alles vers gemaakt wordt. Men kan tegenwoordig alles kant en klaar laten leveren maar ik ben nog van de oude stempel en verkies het authentieke. Er zijn hoe langer hoe minder horecazaken die zo werken want het vergt heel wat tijd en moeite.De kaart is daardoor vrij basic maar alles is huisgemaakt. Zo zal men hier gerechten kunnen eten die ergens anders helemaal anders smaken.”

Er is trouwens goed nieuws voor de toenmalige klanten van Oosters restaurant De Sampan op de Markt.

“Ruim een jaar geleden moesten we door omstandigheden de Sampan sluiten”, vertelt Tony Nai. “Ik weet dat heel wat klanten van toen de Sampan missen. Daarom besliste we in samenspraak met de nieuwe chef om enkele gerechten van de Sampan op de kaart te zetten bij Kaai 22. Vooreerst onze bestseller van de Sampan: ‘Gelakte Eend 8 Zaligheden’. Dit met, zoals toen, een zachte Aziatische saus.”

Het zaalteam in Kaai 222 wordt vanaf heden aangestuurd door zaalmanager Tom Serraris. “Maar in de zaal veranderd er weinig”, stelt Tom. We blijven zoals vroeger onze klanten in de watten leggen.”

“En we zijn 7 op zeven open vanaf 10 uur”, vult Tony Nai aan.

vlnr.: chef-kok Nico Rillaerts, kok Noorih Mirullah, zaalmanager Tom Serraris, kelner Mathias Buytaert en zaakvoerder Toni Nai

2 gedachtes over “PUBLI-REDACTIONEEL – Er waait een nieuwe wind bij taverne – restaurant Kaai 22”

  1. Super goed nieuws.
    De saté kip op oosterse wijze het lekkere voorgerechtje was mijn favoriete. En de dim sum oh ik hoop zo snel mogelijk eens langs te kunnen komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *