De Vikingen van Nabukodonosor heersen alweer over Temse

TEMSE – Temse carnaval 2024 is maandagavond afgesloten met de popverbranding en de bekendmaking van de uitslag van de 47ste carnavalstoet. De Bazelse Vikingen van Nabukodonosor veegden alweer alle tegenstand onder de mat.

Heel wat carnavalsiten waren naar de Markt afgezakt voor de popverbranding en de uitslag van de cavalcade.

“Ik wil alle carnavalisten hartelijk danken voor het mooie carnaval”, vertelde prins Wouter met hese stem. “‘Ik wil iedereen bedanken, maar vooral het comité want zonder jullie is er geen carnaval.”

Na de popverbranding en de gebruikelijke polonaises was er in de feestzaal van het gemeentehuis de afroeping van de uitslag van de cavalcade van de officiële jury.

‘Geen kruid gewassen’

Bij de groepen zonder wagen wonnen de Dolle Mina’s uit Steendorp met 548 punten. Amper vijf punten verschil met de dorpsgenoten van de Geloagse Kloters.

Bij de groepen met wagen eindigde de Kettemuitsvrienden uit Tielrode op de derde plaats met 1253 punten. KV De Oeteldonkers behaalden een mooie tweede plaats met 1284 punten. Maar er was alweer geen kruid gewassen tegen Nabukodonosor, zij sleepten de eerste plaats in de wacht met 1362 punten.

Pechprijs

Daarbij kregen ze ook de wisselbeker ‘De Jodeljongen’ de zogenaamde orginaliteitsprijs. N adat ze zondagavond ook al eerste werden bij de punten gegeven door de groepen zelf waren ze dus ook dit jaar heer en meesten van de Temsese carnavalstoet.

De Fretalop ‘pechprijs’, een doos Fretalop bier, geschonken door de Objectieve Kaaischuimers ging naar streetband de Strooien Hoedjes.

“Tijdens de stoet kreeg er geen enkle groep af te rekenen met pech”, stelde Frank Van Steenberghe. Enkel vooraf en nadien met bijvoorbeeld een lekke band. Maar bij de Strooien Hoedjes viel er zondag iemand uit waardoor ze vandaag met een muzikant minder zijn, daarom krijgen zij dit jaar de pechprijs.”

Meer foto’s, klik hier

De Vikingen van Nabukodonosor heersten alweer over Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *