Komende zaterdag zesde editie van de Broebelfuif voor het goede doel

TEMSE – Komende zaterdag 9 december vanaf 20 uur is JOC De Nartist weer ’the place to be’ voor de zesde editie van de Broebelfuif.

JC Broebelke, Temses eerste jeugdclub werd gesticht in 1969 en heette in het begin Pop-size”, vertelt mede-organisator Dirk Lauwers. “Dat klonk te Engels voor onderpastoor Van Poeck die bezieler en medestichter was, daarom werd het ‘Broebelke’.”

Het noodkerkje op de Kristus Koning parochie was het clublokaal. De geschiedenis van deze legendarische jeugdclub (1969-1978) werd beschreven in het jaarboek van het Gemeentemuseum (2015) en ter gelegenheid van de voorstelling organiseerde de toen opgerichte vriendenkring een eerste retrofuif.

“Het voornemen was om dat elk jaar te herhalen”, klinkt het. “Gezien het groot succes van de eerste fuif, en dat telkens ten voordele van een goed doel.
We organiseerden al een fuif waarvan de opbrengst ten goede kwam aan mensen met een beperking. De laatste keren was het ten voordele van het Opleidingscentrum voot Blindegeleide honden. Corona speelde ook ons parten, maar sinds vorig jaar werd de draad weer opgenomen.”

Naar aanleiding van de Warmste Week en ten voordele van het opleidingscentrum voor blindegeleidehonden organiseren we dus op 9 december andermaal een retrofuif in JOC De Nartist.

Platenruiter van dienst is zoals ls de voorbije jaren DJ Rudy met de alomgeprezen Swinging Broebelke’s Discotheek
Tijdens een tombola wordt er ook weer een kerstsstal verloot, gemaakt door Dory Thys, ter waarde van 195 euro.

(C) Archief: Broebelfuif 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *