Politiezone Kruibeke-Temse wil integraal opgaan in politiezone Waasland Noord

TEMSE/KRUIBEKE/BEVEREN – De fusionering van Kruibeke en Zwijndrecht met Beveren heeft ook een impact op de politiezone die Kruibeke en Temse delen. Maandag kondigden beide burgemeesters aan dat ze niet zullen defusioneren, maar opgaan in de politiezone Waasland-Noord. “Financieel en organisatorisch is dat de beste oplossing”, vertelde burgemeester Hugo Maes (CD&V) aan TV Oost.

Er staan in het Waasland binnenkort heel wat veranderingen op til. Naast de fusie van Kruibeke en Zwijndrecht bij Beveren zullen ook de politiezones er aan het begin van 2025 helemaal anders uitzien. Voor de politiezone Kruibeke-Temse lagen er verschillende opties op tafel, maar voor de Temsese burgemeester was maar één pad die hij wil bewandelen en dat is een fusie met Waasland-Noord.

Maandag kondigde Hugo Maes en Antoine Denert, respectievelijk de burgemeesters van Temse en Kruibeke aan dat ze de gesprekken zullen opstarten voor een fusie met de politiezone van Waasland-Noord. “Dit is de meest voor de hand liggende oplossing”, zegt Hugo Maes. “Als we Kruibeke niet zouden volgen dan zou dit een defusionering betekenen. Dat wil ik ten allen tijde vermijden.”

Startschot

De burgemeester geeft mee dat vandaag enkel werd aangekondigd dat de gesprekken zullen starten. “Het hele proces zal nog enkele maanden in beslag nemen. Het korps is op de hoogte en de beslissing voor de toetreding ligt nu in handen van de politieraad. De komende dagen organiseren we nog een moment met alle betrokken burgemeesters van de politiezone om officieel de vraag te stellen en het startschot te geven”, zegt Hugo Maes.

Als Kruibeke en Temse toetreden tot Waasland-Noord zal de zone bestaan uit 320 politieagenten en 80 administratieve medewerkers. In totaal levert de zone dan zijn diensten aan 153.000 burgers. “Hoe groter, hoe beter. Een fusie is een versterking van de plaatselijke politie. Het geeft ons de mogelijkheid nog meer te specialiseren. Dit komt de dienstverlening alleen maar ten goede”, besluit de burgemeester.
(Bron: HN/Pieter Van Hecke)

De beide burgemeesters kondigden aan fusiegeprekken te zullen opstarten met politiezone Waasland Noord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *