Laaiend enthousiaste menigte verwelkomd de Sint In Temse.

Naast één Zwarte Piet waren er deze keer ook enkel roetpieten meegekomen met de Heilige Man

TEMSE – Naar jaarlijkse traditie kwam Sinterklaas met zijn boot aan in Temse. Een grote menigte van kinderen met ouders en grootouders was naar de Wilfordkaai afgezakt om de ‘Goed Heilig Man’ te verwelkomen. Naar goede gewoonte was de aankomst een samenwerking van het lokaal bestuur, Unizo en het gemeentelijke Team Jeugd.

Dat de weergoden een boontje hebben voor de Sint in Temse was duidelijk. Tot een kwartier voor zijn aankomst viel de regen met bakken uit de lucht. Even later werd het even droog en piepte zowaar de zon even door het wolkendek.

Ondanks de vele regen vooraf waren weer vele tientallen kinderen met hun ouders en grootouders op de afspraak.


Na het aanmeren en het begroeten van de vele kinderen ging de Sint samen met zijn Pieten en begeleid door Harmonie Orkest Temse In stoet naar het gemeentehuis op de Markt. Vanop de pui gooiden de Pieten voetballen in het rond. Vervolgens mochten alle kinderen op de foto met de Sint in de feestzaal van het gemeentehuis. Ze kregen tegelijk de kans om hun Sinttekening af te geven in ruil voor iets lekkers.

Roetpieten

Waar de Sint de voorbije jaren in Temse steeds echte Zwarte Pieten meebracht was dat deze keer anders. Naast één pikzwarte Piet waren er ook een aantal roetpieten te bespeuren.

“Nieuwe regels van de gemeentelijke jeugddienst”, klonk het bij lokaal Unizo voorzitter Stijn Teugels. “Maar we zorgden wel nog voor één pikzwarte Piet.”

Meer foto’s, klik hier

“Er waren dit jaar geen stoute kinderen in Temse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *