Garage Bauwelinck neemt eerste ultrasnel laadstation voor elektrische voertuigen in gebruik

De eerste in zijn soort op het Europese vasteland

TEMSE – Garage Bauwelinck (Autolinck) opende op 20 Oktober zijn eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische voertuigen in Temse. Op korte termijn wil het bedrijf het aantal ultrasnelle laders nog uitbreiden met 2 ultrasnelle laders tot 200 KW/lader.

Wie elektrisch rijdt, weet het maar al te goed. De nood aan snelle laadstations is groot. Autolinck wil het aantal ultrasnelle laadstations in anderhalf jaar tijd nog uitbreiden met 4 laadpunten. En ‘ultrasnel’ mag in dit geval letterlijk worden genomen. De laadstations van Freewire zijn zo krachtig dat je tot 100 kilometer kan bijladen in amper 7 minuten. Dat is goed om pakweg de afstand van Antwerpen naar Brugge te overbruggen.

Voor de omschakeling naar duurzame mobiliteit is infrastructuur een belangrijk element. Mensen die elektrisch rijden willen snel en efficiënt kunnen laden.

Niet iedereen heeft een laadpunt in zijn garage of parking staan. Het is belangrijk dat er overal voldoende laadmogelijkheden zijn en dat die goed zijn verspreid langs de snelweg of woonkernen. Dat daarbij ultrasnel kan geladen worden is uiteraard een must. Autolinck bied hierbij de mogelijkheid aan om niet alleen supersnel en efficiënt te laden, maar ook 100 % groen.

Vanaf 15 a 20 minuten kan tot tachtig procent van de batterij van een elektrische wagen worden opgeladen, afhankelijk van de laadcapaciteit van de wagen.

In aanwezigheid van Burgemeester Hugo Maes (CD&V), Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) en Schepen van Financiën Stephan Van Der Gucht (N-VA) werd het
laadstation officieel geopend op 20 Oktober.

Het betreft hier de eerste in zijn soort voor het Europese vasteland. Deze mooie realisatie werd mede mogelijk gemaakt door het Gemeentebestuur
van Temse, Fluvius en steun maatregelen van de overheid.

De lader heeft een interne opslag van 160 KW die op een laag vermogen aangevuld word met zonne- en/of windenergie. Waarna deze ultrasnel kan
afgeleverd worden aan elektrische voertuigen.

Het station werd donderdag plechtig in gebruik genomen in aanwezigheid van burgemeester Hugo Maes, schepen van mobiliteit Lieve Truyman en schepen van financiën Stephan Van Der Gucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *