Vernieuwde bib heropende de deuren

TEMSE – De bibliotheek in de Oeverstraat heeft zondagochtend na een maand sluiting opnieuw de deuren geopend. De bib onderging een heuse metamorfose en kreeg onder meer nieuwe zit- en leeshoeken en twee zelfuitleenbalies. “We hebben een grote stap gezet om de bib nog aangenamer en aantrekkelijker te maken”, aldus bibliothecaris Jeroen De Lathouwer.

Begin oktober sloot de bibliotheek de deuren om het gebouw een nieuw kleedje aan te meten. Met het nodige likje verf en herinrichting van de benedenverdieping zag de bib er zondagochtend helemaal anders uit bij de heropening.

“We hebben vooraf en tijdens de maand sluiting enorm hard gewerkt. We staken alle afdelingen op het gelijkvloers in een nieuw jasje. Veel collecties hebben nu een andere plaats in de Bib gekregen. De jeugdafdeling is nu groter en meer kindvriendelijk.

De vernieuwde bib heeft twee zelfuitleenbalies

“In de toekomst komen er nog meer gezellige zit- en leeshoekjes om van de bibliotheek een plek te maken waar bezoekers het aangenaam vertoeven zullen vinden”, zegt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “Onze enorme collectie staat hier centraal en wordt nu op een andere manier ingedeeld en voorgesteld aan de inwoners van Temse.”

Nieuw in het interieur zijn de extra lees- en zithoeken tussen de boekenrekken en ook de jeugdafdeling krijgt voortaan een prominente rol in de bib.

“We lieten twee zelfuitleenbalies installeren, waardoor bezoekers nu zelf hun materialen kunnen lenen en terugbrengen. Op die manier krijgen de bibliotheekmedewerkers meer tijd voor het onthaal en het beantwoorden van vragen van bezoekers aan onze nieuwe infobalie.”, aldus cultuurschepen Lieve Truyman (N-VA).

“Zulke systemen zijn inmiddels al goed ingeburgerd in supermarkten en zullen ongetwijfeld ook hier snel vanzelfsprekend worden. De bib werd hier 32 jaar geleden geopend en een herinrichting was doorheen de jaren meer dan nodig geworden. De rol van de medewerkers van de bibliotheek is enorm belangrijk gebleken voor die vernieuwing. Ieder boek is hier door de handen van onze medewerkers gegaan om de staat van het boek te controleren en na te gaan hoe vaak een exemplaar werd uitgeleend. Het geheel is nu een pak overzichtelijker en vooral aantrekkelijker geworden.”

Meer foto’s, klik hier

Schepen Lieve Truyman mocht samen met de bibliothecaris en onder het goedkeurend oog ban bellenman Bart Heynderickx de vernieuwde bib officieel openen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *