Dit jaar geen Winterhappening op de Markt

Gemeentelijke dienst Lokale Economie stopt ondersteuning van het evenement

TEMSE – Dit jaar zal er geen Kersthappening georganiseerd worden op de Markt. Organisator Tommy Van San is teleurgesteld dat het lokaal bestuur geen medewerking meer wil verlenen aan het evenement.

“Volgens de bevoegde schepen is er geen link met de lokale economie. Terwijl de happening graag gesponsord werd door heel wat handelaars en er ook een aantal een standje hadden op de Markt’, oppert Tommy. Die samen met Sander Tempels wel het initiatief neemt om in december een vervangingsevent op poten te zetten in JOC De Nartist

In 2016 was er voor de eerste keer een Winterhappening op de Markt.
Twee jaar later nam Tommy Van San de fakkel over.

“Mijn idee was om er een muzikaal evenement voor een breed publiek van te maken”, vertelt Van San. “Omdat de vorige organisatie er mee stopte en zo’n evenement toch niet verloren mocht gaan, stapte ik naar de gemeente en daar kreeg ik de nodige steun.”

In 2018 organiseerde Tommy Van San, met de steun van het lokaal bestuur, voor het eerst een Winterhappening op de Markt

Vorig jaar was er na de coronaperiode eindelijk weer een volwaardige editie van de Winterhappening.

Spijtig genoeg gooiden de weergoden toen roet in het eten.

“Zaterdag kon de DJ-avond , ondanks de ijskoude temperaturen toch nog doorgaan, maar zondag moesten we spijtig genoeg een groot deel van de programmatie annuleren. Nu blijkt dus dat we vorig jaar de voorlopig laatste Winterhappening op de Markt organiseerden.”

Geen link met de lokale handelaar

“Zonder de medewerking van het lokaal bestuur kunnen we zo een evenement op de Markt niet op poten zetten”, stelt Tommy. “Zij zorgden voor de inzet van personeel van de Technische Dienst, de politie en een toiletwagen. Ook mochten we het oud-gemeentehuis inpalmen om de artiesten en dj’s onderdak te geven.”

“Nu plots kan dit niet meer omdat er volgens de bevoegde schepen van Lokale Economie (Stephan Van der Gucht (N-VA) red.) geen link zou zijn met de lokale handelaars”, aldus de organisatie. “Terwijl heel wat handelaars in de rij stonden om het event te sponsoren en de partij van de schepen vorig jaar zelf nog een standje had op de Winterhappening. Begrijpe wie begrijpe kan.”

“Het evenement is ontstaan in het verleden met als doel een samenwerking te creëren tussen de handelaars met hun kerstshopping en het evenement op de Markt”, reageert schepen Stephan Van der Gucht. “Hier is men spijtig genoeg niet in geslaagd. Dus de rol van lokale economie was daar al wat jaren uitgespeeld. De Winterhappening is een mooi muziekevenement maar omdat er geen link meer was met lokale economie. wensten we dit niet meer te ondersteunen.”

Kersthappening in het JOC

De Kersthappening met optredens, dj’s en foodtrucks

Ondanks het annuleren van het evenement op de Markt wou Tommy Van San toch zelf nog een happening organiseren.

“Zodat er tijdens de eindejaarsperiode toch nog iets te beleven valt in Temse”, klinkt het bij Tommy. “Daarom zet ik samen met Sander Tempels op zaterdag 16 december vanaf 18 uur de Kersthappening op touw.”

“Dit als ééndagsevent in JOC De Nartist. Met een optreden van de SpeGT band, die eind augustus ook een kans kregen op het zomerevenement Temse tussen de Torens. En ook The Sugar-Free Daddies, de tweede band van Herman Brys.”

“Nadien volgen nog een aantal dj’s en er zullen ook foodtrucks aanwezig zijn”, vertelt Sander. “Net zoals we met het evenement op de Markt deden, organiseren we ook nu weer voor het goede doel. Een deel van de opbrengst is voor Kom op tegen Kanker. Daarom vragen we wel een kleine inkomprijs: 5 euro in voorverkoop (dit via wintertemse @gmail.com) of 8 euro aan de kassa.”

Dit jaar geen winterfeest op de Markt maar wel een afgeslankte versie in JOC De Nartist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *