Elf personen gearresteerd die overlast veroorzaakten aan sportzone in de Hoogkamerstraat

TEMSE- Vorige week zijn er in Temse en buurgemeenten een aantal huiszoekingen verricht naar aanleiding van overlast aan de sportzone langs de kant van de Hoogkamerstraat.

De actie kwam er door talrijke overlastmeldingen, ondermeer het dealen en gebruik van drugs en lastigvallen van voorbijgangers. Dit op en rond de sportterreinen in de Hoogkamerstraat.

Elf arrestaties

Daarom werden er vorige week enkele gerechtelijke acties ondernomen in samenspraak met het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde. Er werden op negen plaatsen huiszoekingen, zeven in Temse, één in Sint- Niklaas en één in Hamme.

De huiszoekingen door de politiezone Kruibeke-Temse werden uitgevoerd met medewerking van een ploeg van de PZ Sint-Niklaas en een hondengeleider van de federale politie. In totaal werden elf personen gearresteerd, acht volwassenen en drie minderjarigen.

Onveiligheidsgevoel verminderen

Ze werden allen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Vier volwassenen werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Twee minderjarigen werden geplaatst in een instelling door de jeugdrechter. De andere verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek is nog lopende.

Er werden ook bestuurlijke maatregelen getroffen door het gemeentebestuur van Temse om het onveiligheidsgevoel te doen verminderen van de sporters. Alle struiken en bomen werden gesnoeid om een beter zicht te hebben op de doorgangen naar de terreinen. Door de politiediensten wordt er extra gepatrouilleerd. Aan één amokmaker werd een plaatsverbod betekend door het college.

De actie kwam er door talrijke overlastmeldingen op en rond de sportterreinen in de Hoogkamerstraat.

2 gedachtes over “Elf personen gearresteerd die overlast veroorzaakten aan sportzone in de Hoogkamerstraat”

  1. Ook op de Zaat, de Wilfordkaai en op de Scheldebrug is er een toename van zwerfvuil en afvalpellen van eetbare pitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *