Schoolrun leert leerlingen Hollebeekschool samenwerken

TEMSE | Donderdag 5 oktober vond in de Hollebeekschool de tweede editie van de schoolrun plaats. De leerlingen van de school namen het in duo’s tegen elkaar op in een loopwedstrijd doorheen de schoolgebouwen. Met als jaarthema “SAMEN” is het dit schooljaar de bedoeling dat leerlingen (en leerkrachten) nog beter leren samenwerken.

“Normaal gezien is het verboden om te lopen op school, maar nu mag het voor één keertje wel”, stelt directrice Caroline De Vriendt. “De kinderen leggen in duo’s een parcours af doorheen de schoolgebouwen. Tijdens de run liepen ze hun juffen en meesters tegen het lijf, die hen helpten bij enkele opdrachtjes.

Elkaar aanmoedigen

“Deze schoolrun was oorspronkelijk het idee van het kinderparlement die vorig schooljaar met het idee kwamen en dit ook uitwerkten met enkele leerkrachten”, klinkt het. “Het succes was zo groot dat het dit jaar herhaald werd. Op deze manier wordt het moto van de school ‘bewegen doet leren’ ook extra in de verf gezet.”

Daarnaast is het een fijne ervaring voor klein en groot om het enthousiasme te zien waarmee de kinderen elkaar aanmoedigen, steunen en helpen … waarden die ook in het ‘échte’ leven belangrijk zijn.

‘Saved by the bell’

Dit jaar staat de school in het teken van het thema “SAMEN”. De leerkrachten willen de leerlingen en zichzelf uitdagen om nog beter samen te werken dan de voorbije jaren. Ook bij de schoolrun is dat duidelijk te merken. De duo’s die zich aan de run zullen wagen, bestaan uit leerlingen van verschillende klassen en leeftijden. Zo leren ze ook samenwerken met schoolgenootjes die ze nog wat minder goed kennen.

Tijdens deze dag van de leerkracht is dit samen-sporten ook een moment voor de leerkrachten om te genieten van de fijne sfeer en een ideaal moment om elkaar nog beter te leren kennen. Daarnaast was het op 5 oktober ook ‘Saved by the bell’: het kunnen en mogen genieten van goed onderwijs in een stimulerende sfeer is een luxe die niet elk kind heeft op de wereld, onze kinderen luiden niet enkel de bel voor recht op onderwijs voor iedereen, maar tonen ook graag hoe het wèl kan.”

Meer foto’s, klik hier
(foto’s:(C) Hollebeekschool)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *