Doek valt voor filiaal Standaard Boekhandel: “De aankomende wegenwerken gaven de doorslag”

TEMSE – Voor de klanten van Standaard Boekhandel in Temse was het donderdag even schrikken toen ze het bordje te huur zagen op de gevel. De zaak zal in oktober sluiten. “Corona heeft ingehakt op de cijfers”, vertelt uitbaatster Sabrina. “De aankomende werken in de Kouterstraat gaven de doorslag.”

abrina had sinds twee jaar de zaak in handen. Zij baatte op zelfstandige basis de winkel uit, samen met twee personeelsleden. “De core business draait geen verlies”, zegt ze. “We verkopen hier geen boeken meer, het is meer een krantenwinkel. De coronaperiode heeft zwaar ingehakt op de cijfers. De aankomende wegenwerken hebben de doorslag gegeven om de handdoek in de ring te gooien. In oktober zal de zaak definitief de deuren sluiten.”

Dalende trend boekenverkoop

Standaard Boekhandel zelf besluit ook niet op zoek te gaan naar een nieuwe overnemer. “Onze kernactiviteit zit in een dalende trend”, zegt Guido De Smet van Standaard Boekhandel. “Er zouden heel wat inspanningen nodig zijn om een kentering te veroorzaken. Er is ook veel onzekerheid over de impact van alle geplande wegenwerken. Een samenloop van omstandigheden heeft ons dan tot het besluit geleid om het filiaal in Temse te sluiten.”

De sluiting heeft ook nare gevolgen voor de twee werknemers van de zaak. “Zij verliezen helaas hun werk”, zegt Sabrina. “Het is nooit leuk om mensen te laten gaan, maar de centen zijn er niet. Gelukkig hebben we al voor één van hen een oplossing gezocht. Zij kan beginnen in Standaard Boekhandel in Bornem. Gelukkig hebben de filialen onderling een goed contact.” Ook de Temsese inwoners reageren verrast. “Waar moeten we nu heen voor onze boeken?”, klinkt het bij velen.
(Bron: HN/Pieter Van Hecke)

(C) Pieter Van Hecke
In april was er in de boekhandel nog een signeersessie van de Temsese schrijfster Belinda Aebi (midden)

2 gedachtes over “Doek valt voor filiaal Standaard Boekhandel: “De aankomende wegenwerken gaven de doorslag””

  1. Weer een winkel weg in Temse, de zoveelste , en het spijtige is , er komt meestal niks voor in de plaats , standaard boekhandel zal door vele mensen worden gemist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *