Bibliotheek tijdelijk gesloten voor herinrichting

TEMSE – De Bibliotheek in de Oeverstraat gaat vernieuwen. De hele benedenverdieping wordt heringericht en er komen twee zelfuitleenbalies. Hierdoor sluit de Bibliotheek van 5 tot 28 oktober. Men is terug welkom vanaf zondag 29 oktober.

Overstap naar zelfuitleen

“Vanaf 29 oktober heeft de Bib er twee handige zelfuitleenbalies bij. Als bezoeker kan je op een gebruiksvriendelijke manier zelf boeken, dvd’s, games of strips uitlenen en terugbrengen.” vertelt schepen van Cultuur Lieve Truyman.

In een eerste fase helpen bibliotheekmedewerkers de bezoekers, maar de ervaringen van andere bibliotheken leren dat leners dit snel zelfstandig kunnen.
Het grote voordeel van deze overstap is dat de bibliotheekmedewerkers zo meer tijd krijgen voor devragen van bezoekers en nog meer op maat kunnen werken. Een ander voordeel is dat je privacy als lener verhoogt en de wachttijden op drukke momenten verminderen.

Bib in een nieuw jasje

De hele benedenverdieping van de Bib wordt tijdens de sluiting heringericht. Dit zijn de grootste veranderingen:

• Heel wat collecties krijgen een nieuwe plek en een andere indeling
• De jeugdafdeling wordt groter en kindvriendelijker
• Er komen in heel de Bib meer gezellige zit- en leeshoeken
• De collecties dvd’s en games verhuizen naar het gelijkvloers
• De hele benedenverdieping wordt opnieuw geschilderd

“Bij de herinrichting van de Bib komt heel wat kijken. Zo krijgen meer dan 54 000 boeken, dvd’s, tijdschriften, strips en andere materialen door onze medewerkers een tag zodat de zelfuitleenbalies de materialen herkennen. Verder maken we maar liefst 158 rekken leeg en krijgen ze een nieuwe locatie in de Bib”, stelt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer.

Info

De Bibliotheek is gesloten van donderdag 5 oktober tot en met zaterdag 28 oktober. Op zondag 29 oktober zijn we terug open. Het programma van de grote heropening vind je op temse.bibliotheek.be Alle leners krijgen automatisch een langere uitleentermijn door de sluiting.

Twee simulaties van hoe de bib er zal uit zien na de herinrichting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *