Mijnenveger Bernisse opnieuw op de terugweg naar thuishaven

TEMSE – Na een succesvol weekend met heel veel bezoekers is de mijnenveger Bernisse maandagochtend opnieuw vertrokken in Temse. Het afscheid was geen vaarwel maar wel tot weerziens. “We houden contact”, klonk het bij de commandant aan Eddy Van Grevelinge, voorzitter van erfgoedvereniging Op Stoapel.

“Met het bezoek van de mijnenveger zijn Temse en Hellevloetsluis (de thuishaven van het schip red.) één grote familie geworden”, glunderde Eddy Van Grevelinge. ” We voelen ons verbonden en hopelijk wordt er ooit nog een vervolg gebreid aan dit bezoek.”

“We zijn bijzonder tevreden met het bezoekersaantal afgelopen weekend”, klinkt het. “Zaterdag meer dan 400 bezoekers, maar de bezichtiging lag wel een uur stil door een fikse regenbui. Ook zondag kregen we een plens water over ons heen maar dan kwamen toch meer dan 1200 geïnteresseerden langs op het schip. Op een bepaalde moment moest men de telling stoppen dus bijna 2000 mensen brachten dit weekend een bezoek aan het schip. We zijn bijzonder tevreden.”

De Bernisse is een mijnenveger die 70 jaar geleden werd gebouwd op de Boelwerf. Ter gelegenheid van de verjaardag lag het aangemeerd in Temse en kon men het afgelopen weekend gaan bezichtigen.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *