Organisatie tevreden met tweede editie Temse tussen de Torens

Mama’s Jasje en Les Truttes doen de Markt zondagavond ontploffen

TEMSE – De tweede editie van Temse tussen de Torens was een succes. De organisatie is bijzonder tevreden met het verloop en het bezoekersaantal. “Al zijn er een aantal werkpunten die geëvalueerd moeten worden voor de editie van volgend jaar”, stelt schepen van Toerisme Debby Vermeiren (CD&V)

Het evenement werd dit jaar uitgebreid naar de achterzijde van de kerk en de Kleine Kaai met kermisattracties en een zomerbar. Daar konden bezoekers meteen ook de mijnenveger Bernisse gaan bezoeken.

Het eerste hoogtepunt van deze editie was het optreden zaterdagavond van de band Dhont & The Hitmen. Zij zorgden, met dansbare eighties en nineties klassiekers, letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk tussen de torens.

“Het moeten niet altijd bekende namen zijn, ook onbekende groepen kunnen voor een fantastische muzikale show zorgen”, stelde een bezoeker.

Muzikale kunnen tonen

Temsenaar Samuel Goossens mocht daarvoor met zijn band Barley Mob & The Sailors de feesten muzikaal inzetten. Afsluiter zaterdagavond was de band ‘Moedertaal’. Zij brachten, zoals de naam het zegt, Nederlandstalige klassiekers, iets was ook bijzonder gesmaakt werd door de aanwezigen.

Na de optredens op de Markt zaterdag trokken heel wat bezoekers naar de zomerbar op de Kleine kaai. Daar zorgde een dj-booth voor dancehits tot 2 uur.

Zondagnamiddag was het aan de SpeGtband om hun muzikale kunnen te tonen. Zij zijn enkele moni’s van de speelpleinwerking die onlangs een band oprichtten.

Zij traden onlangs nog op tijdens SpeGtrock op het speelplein maar kregen nu een kans op het grote podium van Temse tussen de Torens. Heel wat ouders, grootouders en vrienden waren afgezakt om het derde optreden van de SpeGtband, onder leiding van zangeres Siska Van Damme, trouwens een kleindochter van burgemeester Hugo Maes, mee te maken.

Nadien was er de band ‘Chouchou Est La’, afkomstig uit Moerzeke-Kastel. Deze zomer stonden zij ook op de Parkfeesten.

Extra organisatietalent aantrekken ?

Maar de grootste belangstelling tijdens het feestweekend was er zondagavond voor Mama’s Jasje en Les Truttes. Zij zorgden er voor dat de Markt afgeladen vol stond.

De organisatie is dan ook tevreden met deze tweede editie

“Ik ben heel tevreden met de publieke opkomst en de bands die zich volledig gaven”, stelt schepen van Toerisme Debby Vermeiren. “Ook de vele helpende handen van onze vrijwillgers, leden van een aantal lokale verenigingen, mogen ook zeker in de kijker geplaatst worden. Zij zorgden er mee voor dat alles in goede banen werd geleid.”

“Ook mede-organisator Bert Rooman moet ik zeker een pluim geven”, vertelt de schepen “Hij was het kloppend hart van onze organisatie die nog altijd maar uit drie personen bestaat: Bert Rooman, Carine Smet voor de administratie en ikzelf. Misschien moet ik hier een oproep doen om, naar volgend jaar toe, extra organisatietalent aan te trekken.”

Werkpunten evalueren

“Ik was zondagmiddag bijzonder onder de indruk van de SpeGtband, enkele moni’s van de speelpleinwerking. Zij zorgden voor een kippenvelmoment. We zagen ze, samen met vele familieleden, zelf genieten van hun optreden. Het was indrukwekkend.”

“En dan natuurlijk de grote namen op zondagavond, Mama’s Jasje en Les Truttes, dat zijn publiekstrekkers die Temse nodig heeft om uit het dak te gaan”, klinkt het. “Uiteindelijk is het weer ook meegevallen. De regen die voorspeld was op zondagavond is weggeblazen door de waanzinnige afsluitende optredens. De komende weken gaan we deze tweede editie evalueren en bekijken welke werkpunten we moeten aanpakken naar volgend jaar toe.”

Meer foto’s zaterdag, klik hier
Meer foto’s zondag, klik hier

Dhont & The Hitmen zorgde zaterdagavond voor een eerste hoogtepunt van de feesten
Les Truttes zorgde zondagavond voor een waanzinnige afsluiter

Een gedachte over “Organisatie tevreden met tweede editie Temse tussen de Torens”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *