Zomertentoonstelling ‘Beestig’ van fotoclub After4 op de Wilfordkaai

TEMSE – Op de Wilfordkaai staat deze zomer de derde openluchttentoonstelling van fotoclub After4 in de kijker. Onder de noemer Beestig worden deze keer dieren uit België in beeld gebracht.

“Bezoekers naar een tentoonstelling lokken is niet eenvoudig. Sinds 2019 brengt After4 de kunst naar de kijker”, vertelde burgemeester Hugo Maes (CD&V) tijdens de vernisage.

De fotoclub After 4 zag het levenslicht in 2008. De enthousiaste leden die minimaal vier modules rond digitale fotografie hebben afgerond, organiseren jaarlijks een openluchttentoonstelling. Dit jaar is het de beurt aan dieren van hier. De negentien deelnemers van de fotoclub stellen elk twee ‘beestige’ foto’s tentoon op de Wilfordkaai.

“Het hoeft niet altijd vergezocht te zijn. Het kan een eenvoudig spinnetje in de tuin zijn”, legt voorzitster van After 4 Rita Bredael (74) uit.

Bezoekers kunnen tot eind augustus, langsheen de wandelpromenade aan de Wilfordkaai, de 38 pronkstukken van de fotografen bewonderen.

“After 4 brengt de kunst naar de kijker. Door strategische tentoonstellingsplaatsen uit te kiezen wordt de gewone voorbijganger getriggerd om mee te genieten van de prachtige digitale foto’s”, zegt de burgemeester.

Ook de cultuurraad van Temse zette mee zijn schouders onder het project.

“We hebben 750 euro subsidie voorzien om deze tentoonstelling mee te kunnen waarmaken”, aldus schepen van cultuur Lieve Truyman (N-VA).

Tot eind augustus kleurt fotoclub After4 de wandelpromenade aan de Schelde met ‘beestige’ foto’s
Midden: voorzitster Rita Bredael geflankeerd door burgemeester Hugo Maes en schepen Lieve Truyman

Een gedachte over “Zomertentoonstelling ‘Beestig’ van fotoclub After4 op de Wilfordkaai”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *