Vrachtwagen beukt door middenberm van N16: chauffeur is rijbewijs kwijt na positieve ademtest

TEMSE – De N16 in Temse richting Sint-Niklaas werd zaterdagochtend volledig afgesloten door een ongeval. Een vrachtwagen richting Bornem boorde zich een weg door de middenberm en kwam op de andere rijrichting terecht.

Een vrachtwagen die uit de richting van Sint-Niklaas kwam op de N16, is zaterdagochtend omstreeks 9 uur door de vangrail van de middenberm gereden en zo op de rijbaan in de andere rijrichting terechtgekomen.

De chauffeur reed op de rechterrijstrook richting Bornem en kreeg links vooraan een klapband. Daardoor week het voertuig plots af naar de middenberm. De vangrails konden de vrachtwagen van het Sint-Niklase recycleerbedrijf Beernaerts niet tegenhouden en werden, net als een boompje op de middenberm, platgewalst.

Bij aankomst nam de lokale politie van Kruibeke/Temse een ademtest af van de bestuurder, een 30-jarige man uit Beveren. Uit de ademanalyse bleek dat de man 0,92 promille alcohol in het bloed had. Het parket werd ingelicht en de man moest zijn rijbewijs meteen inleveren voor een periode van 15 dagen.

Het is een wonder dat de chauffeur ongedeerd bleef na de crash, gezien de zware schade aan de stuurcabine. De brandweer werd opgeroepen om de brokstukken op te ruimen van de N16. De vrachtwagen werd getakeld, maar er stond wel een hele lange file op de N16 tussen de Gasthuisstraat en de Hoogkamerstraat. Om 11.45 uur waren de rijbanen in beide richtingen terug vrij. (Bron: HN/Dieter Verschooren)

De rijbaan richting Sint-Niklaas was volledig versperd
foto’s:(C) Kristof Pieters)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *