Juf Carla beleefde laatste schooldag in basisschool De Vierklaver

TEMSE – Op basisschool De Vierklaver beleefde vrijdag juf Carla (62) haar laatste schooldag. Ze gaat op verdiend pensioen en werd door de leerlingen en collega’s uitgewuifd.

Op haar laatste werkdag had het team van De Vierklaver wel nog een verrassing in petto.

Juf Carla werd om 7.30 uur thuis opgehaald door de collega’s en met de bakfiets op school afgezet. Daar zorgden de leerlingen voor een hartelijk onthaal. Ook heel wat ouders kwamen langs om de juf uit te wuiven.

“Ik wist wel dat er iets ging gebeuren vandaag maar wat wist ik natuurlijk niet. Het was een grote maar leuke verrassing dat de collega’s plots aan de deur stonden”, vertelt juf Carla. “Normaal voert mijn echtgenoot mij rond half acht naar school maar nu bleef hij maar treuzelen. Hij zat dus mee in het complot.”

Carla Van Ballart stond sinds 1994 voor de klas in de Vierklaver.

“Ik ben in 1987 begonnen in het onderwijs hier in de scholengroep en sinds ’94 gaf ik hier in de Vierklaver les in het eerste leerjaar”, klinkt het. “Na twintig jaar ben ik overgeschakeld naar het tweede leerjaar. Na een tijdje werd het allemaal wat zwaar en werd ik zorgjuf. Enkele collega’s konden enkele jaren geleden op vervroegd pensioen, ik kon dat spijtig genoeg niet. Maar nu ben ik blij omdat ik mijn kleinkinderen, die hier ook op school zitten, heb zien opgroeien.”

“Carla was steeds voor innovatie, dat eens proberen of misschien dat, tot haar laatste dag”, vertellen de collega’s.

“Ik hield inderdaad van vernieuwing en bijscholing. En het bijzonderste in het onderwijs is de kindjes graag zien”, besluit Carla.

Meer foto’s, klik hier

Carla werd door collega’s met veel toeters en bellen thuis afgehaald met een bakfiets
Juf Carla (midden) met collega’s en de kleinkinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *