Eindejaarsstudenten academie in de bloemetjes gezet tijdens proclamatie

Directeur staat stil bij dood kinderen in Puurs-Sint-Amands. Kyano was leerling van de vestiging in Sint-Amands

TEMSE – De Academie en Vaktekenschool van Temse organiseerde in de tuin van de academie ook dit jaar een proclamatie op het einde van het schooljaar. De directeur stond ook stil bij de dood van twee kinderen bij een huisbrand in Puurs-Sint-Amands. Kyano, één van de kinderen, was een leerling van de academie van Puurs-Sint-Amands.

In aanwezigheid van burgemeester Hugo Maes en enkele schepenen werd de Academieprijzen uitgereikt en ook de winnaar bekend gemaakt van de 61ste Jos Hoste-tekenwedstrijd.

Het grote publiek kon alle werk ook een heel weekend lang gaan bekijken in het hoofdgebouw van de academie in de Schoolstraat. Het werk van de eindejaarsstudenten werd tentoongesteld in de feestzaal van het gemeentehuis.

De proclamatie verliep niet als andere jaren. Directeur Philip Boël stond stil bij de dood van Kyara (4) en Kyano (8) uit Puurs-Sint-Amands die omkwamen bij brand in hun huis zowat twee weken geleden.

“Het is vandaag een speciale dag want het is geen proclamatie zoals een ander. We deden dit ook in de vestigingen in Puurs-Sint-Amands en Bornem. We missen vandaag Kyano, hij was leerling in de academie van Puurs-Sint-Amands in het tekenklasje op woensdagnamiddag”, vertelde de directeur. “Daarom wil ik ook hier in Temse stil staan bij de dood van de kinderen. Onze gedachten gaan uit naar Kyano, zijn zusje Kyara en de ouders. Naar de fa milie en de vriendjes van de kinderen.”

De directeur riep, naar aanleiding van de dood van de kinderen, de aanwezigen op om elkaar een knuffel te geven “Want kinderen zijn onze toekomst.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *