Nieuw boek van Belinda Aebi speelt zich weer af in Temse

Auteur vond inspiratie in de volkstuintjes van Sompershoek

TEMSE – Misdaadauteur Belinda Aebi uit Temse heeft een nieuw boek uit. Ook deze keer speelt het verhaal zich af in eigen gemeente. Belinda vond inspiratie bij een brand in de volkstuintjes van de Sompershoekwijk, enkele jaren geleden.

Sinds 4 april ligt ‘Verboden Toegang’, het dertiende boek van misdaadauteur Belinda Aebi, in de boekhandel. Het is ondertussen het vierde boek dat zich afspeelt in Temse.

Volkstuintjes

“De inspiratie voor mijn boek vond ik dit keer na een brand in de volkstuinen van Sompershoek. Ik vond dat ik daar iets mee moest doen”, vertelt ze. “Ik hou ervan om de buurt tot leven te wekken in mijn boek. De personages en de verhalen zijn fictie maar de locaties zijn echt. Hier in Temse vind ik gemakkelijk inspiratie. De kerken, het jaagpad langs de schelde, … Iets heel eenvoudig kan iets in mij aanwakkeren.”

Het zaadje voor haar nieuwe boek werd geplant na een brand in de volkstuintjes van Sompershoek aan de Pieter Dierickxlaan in Temse in 2018.

“Ik ben er toen met mijn fiets naartoe gereden. Ik vond onmiddellijk dat ik hier iets mee moest doen. De fascinatie voor de locatie was enorm. De vlaggen die er wapperen, de bordjes … Alle tuinhuisjes zijn bovendien uitgerust met typische hangsloten. Dat was dan weer de inspiratie voor de cover”, zegt ze.

Tuinhuisjes

In haar boek werd na een brand in de bewuste tuintjes een verkoold lichaam teruggevonden. Voor het rechercheteam start een heuse zoektocht naar de dader en slachtoffer.

“Ik heb ook in dit boek gewerkt met twee tijdlijnen en ook twee verhaallijnen die stilaan naar elkaar toegroeien. De lezer moet zijn hoofd erbij houden. Ik hou ervan hem te laten meedenken met de recherche”, vertelt de auteur. “Een ding is zeker: Na het lezen van dit boek kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar een tuinhuis.”

“De geboorte van een boek is een beetje zoals die van een kindje”, oppert Belinda. “Als het er dan eindelijk is, wil je het vastnemen en behoedzaam tegen je aandrukken. Na de eerste tranen wil je het aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Je bent emotioneel en trots. En dan hoop je diep vanbinnen dat iedereen zegt: ‘Wat een mooi kindje!’. Echt, zo is het.”

Afgelopen zaterdag hield de schrijfster een signeersessie in de Standaard Boekhandel in de Kouterstraat. Heel wat lezers, zelfs uit de regio Antwerpen, kwamen het boek laten handtekenen.

“Het is altijd zo tof om lezers te ontmoeten”, klinkt het. “Het geeft energie en doet deugd aan het hartje.”

Het boek ‘Verboden Toegang’ kost 22,99 euro en wordt uitgegeven door Harley Books. Het is ook online te koop.

Meer foto’s, klik hier

Heel wat lezers kwamen het boek laten signeren door de schrijfster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *