Carnavalswagen in vijf delen van KV De Sharky’s uit Tielrode is in totaal 75 meter lang. “Met zo’n gevaarte de baan opgaan, dan primeert veiligheid boven carnaval vieren”

Carnavalsgroep investeert extra in begeleiding van carnavalswagen

TEMSE/TIELRODE – Komend weekend kan ook carnavalsvereniging KV De Sharky’s weer beginnen feesten. Zaterdag nemen ze deel aan de stoet in Steendorp, zondag is Rupelmonde aan de beurt. De groep uit Tielrode heeft deze keer als thema: ‘Aquafun in Sharkys Seaworld‘. Na al die coronajaren zijn ze blij dat ze eindelijk weer kunnen buitenkomen.

“Het is ondertussen twee jaar geleden dat we nog eens konden buitenrijden”, stelde voorzitter Eddy Vermeulen afgelopen zondag tijdens de traditionele doop van de wagen. “Onze wagen bestaat uit vijf delen, is in totaal zowat 75 meter lang en staat hier ondertussen al twee jaar. (in een hangar in Kruibeke waar ook nog enkele andere groepen gestald staan red.) Voor ons gaat het komend weekend eigenlijk een soort eerste schooldag zijn. omdat het een aantal jaren geleden is, lijkt het allemaal precies nieuw.”


Veiligheid primeert

“Ons thema ‘Aquafun in Sharkys Seaworld’ bestaat uit vijf delen en is dus vrij mega. De kostuums die op de wagen plaatsnemen zijn verlicht. Normaal gezien hebben we elk jaar één ‘special guest‘ op de wagen. Dit jaar zijn dat er drie. Op het eerste deel van onze wagen, de kinderkar, komt ‘Het loze Vissertje’. Op het tweede deel komt ‘Neptunus’ te staan en met de derde special guest die op het laatste deel van onze wagen zal plaatsnemen pakken we uit met een zeemeermin. En dat aangevuld met een 40-tal leden in de lichtgevende kostuums.”

“Als men met zo’n gevaarte de baan op gaat is er trouwens iets dat primeert zelfs boven carnaval vieren en dat is veiligheid”, klinkt het. Daarom hebben we daarin extra geïnvesteerd. We gaan dit jaar werken met acht begeleiders in speciale tenue.”

“Vrijdag beginnen we er aan met de kinderstoet in Tielrode, dat doen we al enkele jaren voor de school. “En daar gaan de begeleiders voor het eerste te zien zijn. Zaterdag lopen we dan terug mee in Steendorp en zondag doen we Rupelmonde. Dat kunnen we doen omdat men in Tielrode de datum van de stoet verplaatst heeft naar eind deze maand.”

Nadien volgen nog de stoeten van Tielrode, Temse, Belsele, Haasdonk en misschien de stoet van Kieldrecht. Dat is nog een dubbeltje op zijn kant, door de wegenwerken daar naartoe. Als we daar niet veilig kunnen geraken doen we dat niet. Met zo een gevaarte primeert de veiligheid boven alles.”

Meer foto’s, klik hier

De wagens van de Sharky’s werden voorgesteld tijdens een traditionele carnavaleske doopplechtigheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *