Politiezone stelde nieuwe medewerkers voor tijdens nieuwjaarsfeest

TEMSE/KRUIBEKE Na drie jaar kon ook de politiezone Kruibeke-Temse opnieuw een nieuwjaarsfeest organiseren. Dit voor personeel, gepensioneerden en leden van de politieraad van de zone.

Burgemeester Hugo Maes (CD&V) mocht de zowat 200 aanwezigen welkom heten en gelukkig nieuwjaar wensen waarna ereburgemeester Luc De Ryck vertelde over de evolutie van de politiezone.

“Een belangrijk element in heel de maatschappij en zeker ook voor politiediensten en burgemeesters is de afname van het gezag en respect”, stelde Luc De Ryck. ” De politie heeft het meer dan ooit niet gemakkelijk, ze zijn de hoekstenen van de maatschappij, zonder de politie is onze maatschappij eigenlijk verloren. Ook jullie hebben te maken met het dalende respect, daarom wil ik hulde brengen om in het moeilijke klimaat te doen wat van de politie wordt verwacht.”

Korpschef Wim Pieteraerens bedankte op zijn beurt de medewerkers.

“Onze medewerkers zetten zich elke dag professioneel en flexibel in voor de bevolking van Temse en Kruibeke”, stelde korpschef Wim Pieteraerens. “Ondanks de onzekerheid voor de toekomst van de politiezone door ondermeer de fusieplannen van één van de gemeenten en het tekort aan medewerkers door de slechte procedures bij de Federale politie.”

Nadien werden de 34 nieuwe politiemedewerkers van de voorbije drie jaar voorgesteld, werden de gepensioneerden in de bloemetjes gezet en werden ook een aantal personeelsleden die 25 jaar dienst hadden bij de politie in de kijker geplaatst.

De nieuwe politiemedewerkers van de voorbije drie jaar werden voorgesteld
tijdens het nieuwjaarsfeest van de zone
Korpschef Wim Pieteraerens (links) met enkele medewerkers met 25 jaar dienst bij de politie
Ook de gepensioneerden van de voorbije drie jaar bij de verschillende politiediensten
werden in de bloemetjes gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *